Organisation

Ny bestyrelsesformand i Visma DataLøn og ProLøn

Alicia Halaas er ny bestyrelsesformand i Visma DataLøn og ProLøn. Hun overtog posten efter Ari-Pekka Salovaara den 16. februar i år.  Med Alicia Halaas som bestyrelsesformand og Karina Wellendorph som administrerende direktør i Visma DataLøn og ProLøn er konstruktionen i ledelsen usædvanlig sammenlignet med øvrige tech-virksomheder i Danmark.

I Visma-koncernen består medarbejderstaben af 41 pct. kvinder, hvilket er en del højere end de 27%, som er gennemsnittet for branchen. I Visma DataLøn og ProLøn er hele 61 pct. af lederne kvinder. Karina Wellendorph, der er administrerende direktør i selskabet, fortæller, at man altid ansætter på baggrund af kvalifikationer og ikke køn:

”Det handler om evner og leverancer, og vi skal sætte en ny norm for, hvad vi forventer omkring arbejdsindsats for at bevare et arbejdsliv, der skaber lige muligheder for alle.” 

Et bæredygtigt arbejdsliv for alle

Stillingen som bestyrelsesformand har for Alicia Halaas også medført, at hun har skullet tage stilling til køn og karrieremuligheder. Den diskussion mener Alicia Halaas bør skifte spor, da kvinder på topposter ikke bør sættes på piedestaler, men i stedet opfattes og behandles på lige fod med mænd. “Så er der tale om ligestilling, og det rette fokus på fagligheden,” mener Alicia Halaas, som startede sin karriere hos Visma i 2009.

“Jeg er ikke en superhelt. Jeg har arbejdet hårdt for at nå til, hvor jeg er i dag arbejdsmæssigt. Jeg håber, at jeg kan inspirere andre kvinder til at tage mere ansvar og gå efter de udfordrende positioner. At sidde på en af de øverste poster er overskueligt, det er sjovt og udfordrende. Jeg forstår ikke, hvorfor vi ikke har flere kvinder i topstillinger”, siger Alicia Halaas. 

“Når man får en familie ændrer prioriteringen sig mere blandt kvinder end mænd, og så risikerer man at bremse sin karriere som kvinde. Vi skal derfor se mere på det bæredygtige arbejdsliv og skabe rammer, der fremmer den karrieremæssige vej ved siden af privatlivet. Jeg kan ikke, og jeg vil ikke konkurrere med dem, der arbejder 12 timer om dagen. Jeg går hjem kl. 16 for at hente mine børn, og så arbejder jeg om aftenen, når det er nødvendigt”, lyder det fra Alicia Halaas. 

For Alicia Halaas har det været en vigtig inspirationskilde at se sine mandlige lederkolleger prioritere familie og fritid og derigennem agere vigtige rollemodeller, der præger normen i organisationen. 

"Som ledere er vi alle rollemodeller, og folk vil følge, hvad du gør, ikke hvad du siger. Så at tale om mangfoldighed er naturligvis vigtigt, men den største indflydelse er, hvordan vi alle handler på det”, siger Alicia Halaas. 

Om Alicia Halaas

  • Business Area Director SMB segment, Visma Group
  • Bestyrelsesformand for Visma Dataløn og Proløn
  • Ansat i Visma siden 2009 
  • Mor til to børn, Mia på 8 år og Nicolai på 5 år
  • Bor i Oslo, Norge
  • Uddannelse: Mastergrad i økonomi og ledelse

Kontakt

Astrid Zimmer Nielsen

Pressekontakt for Visma Danmark

+45 31 51 25 87