Organisation

Visma accelererer sin cloud-strategi gennem salg af IT-konsulentforretningen med fokus på digital transformation til CVC Capital Partners Fund VIII

Visma accelererer sin cloud-strategi gennem salg af IT-konsulentforretningen med fokus på digital transformation til CVC Capital Partners Fund VIII. For Visma betyder transaktionen en rendyrkning af kerneforretningen inden for forretningskritisk cloud-baseret software til private og offentlige kunder i Europa.

Vismas IT-konsulentforretning med fokus på digital transformation har været en del af divisionen Visma Custom Solutions, og er en ledende leverandør af forretningskritiske IT-løsninger, konsulentydelser og datadrevne teknologier, med 2.000 dygtige ansatte i Norden og Litauen og 8.000 kunder i den private og offentlige sektor.

Med sit fokus på skræddersyet og tilpasset softwareudvikling adskiller denne forretningsmodel sig fra resten af Visma-koncernen, som er centreret omkring SaaS (Software-as-a-Service) og standardiserede løsninger.

Interessen for IT-konsulentforretningen har været stor fra flere forskellige finansielle miljøer over de seneste måneder, hvilket resulterede i en lukket auktionsproces med en udvalgt gruppe af potentielle købere. Den primære begrundelse for transaktionen er, at både Visma og det nye selskab kan opnå en endnu bedre vækst som to separate selskaber.

For Visma betyder transaktionen en rendyrkning af kerneforretningen inden for forretningskritisk cloud-baseret software til private og offentlige kunder i Europa.

“Vi tror på, at det er en god løsning for alle parter, som vil gøre det muligt for IT-konsulentforretningen at udvikle sig endnu hurtigere og bedre som selvstændigt selskab. For Visma medfører dette et endnu skarpere fokus på vores kerneforretning cloud software fremadrettet samt yderligere midler til at forfølge vores ambitiøse vækststrategi,” siger Merete Hverven, administrerende direktør i Visma.

CVC er en ledende global forvalter af alternative investeringer med et globalt netværk af 25 lokale kontorer.

CVC har været aktiv i de nordiske markeder i mere end 20 år og kan fremvise et succesfuldt samarbejde med en række selskaber i regionen.

“Vi er glade for muligheden for at investere i og accelerere væksten i det nye selskab, som har haft en imponerende vækst under Vismas ejerskab. Virksomheden har en stærk position for at fortsætte sin vækstrejse i et marked med attraktive underliggende drivere ved at levere store digitale accelerationsprojekter på tværs af alle nordiske lande. Vi ser frem til at samarbejde med det talentfulde team og sætte yderligere fart på udviklingen,” siger Christoffer Sjøqvist, Senior Managing Director og leder af CVC Danmark, og Leif Lindbäck, partner og leder for CVC TMT EMEA.

En ledende aktør i Norden

Visma Custom Solutions kan fremvise en profitabel vækst over flere år og har de sidste fem år øget omsætningen med 22 procent årligt i gennemsnit. Omsætningen i 2021 var på rekordhøje 280 millioner euro, hvilket gør virksomheden til en af de største digitale IT-servicevirksomheder i Norden.

Det nye selskabs projekter dækker hele livscyklussen inden for software- og applikationsudvikling og udnytter kompetencer inden for GovTech, data & analytics, it-sikkerhed og cloud-ydelser. Selskabet vil få 30 kontorer over hele Norden og i Litauen og hovedkvarter i København.

CVC vil understøtte det nye selskabs eksisterende ledelse og medarbejdere med at vokse og udvikle sin ledende markedsposition gennem både organisk vækst og fremtidige opkøb under et nyt brand.

Nuværende divisionsdirektør for Custom Solutions, Carsten Boje Møller, vil overtage rollen som administrerende direktør og koncernchef i det nye selskab.

“Det er en fantastisk mulighed for os for at skabe en ledende nordisk IT-konsulentvirksomhed med fokus på digital transformation. Jeg er meget spændt på at få CVC om bord, da de har en klar ambition om at støtte vores strategi og vækstambitioner. Dette har været det vigtigste kriterie i valget af den rette ejer af vores nye selskab, og vi ser frem til at samarbejde med dem for at accelerere vores vækst som et selvstændigt selskab,” siger Carsten Boje Møller.

De finansielle vilkår i transaktionen er ikke offentliggjort.

Visma fortsætter cloud-rejsen

Siden begyndelsen i 1996 er Visma vokset både organisk og gennem opkøb til at blive et af Europas største softwareselskaber og en markedsleder inden for cloud-baserede regnskabssystemer for virksomhedskunder i Europa.

Koncernen rapporterede en rekordhøj omsætning på 2.1 milliarder euro i 2021 efter en periode med uafbrudt vækst på 19 procent årligt i gennemsnit siden 2006.

I samme periode steg EBITDA med gennemsnitligt 24 procent per år og nåede også et rekordhøjt niveau på 590 millioner euro i 2021.

Vismas andel af omsætningen på cloud-baserede ydelser var på 81 procent ved udgangen af første kvartal 2022. Koncernens andel af abonnementsbaseret omsætning, som udgjorde 83 procent ved udgangen af første kvartal i år, forventes at stige efter salget.

Om CVC Capital Partners

CVC er et førende private equity- og investeringsrådgivningsfirma med et netværk af 25 kontorer i hele Europa, Asien og USA, med cirka 125 milliarder euro i forvaltningskapital. Siden grundlæggelsen i 1981 har CVC sikret sig forpligtelser på over 155 milliarder euro fra nogle af verdens førende institutionelle investorer på tværs af sine private equity- og kreditstrategier. Fonde, der forvaltes eller rådgives af CVC, er investeret i over 100 virksomheder verden over, som tilsammen har en årlig omsætning på cirka 100 milliarder euro og beskæftiger mere end 500.000 mennesker. Besøg www.cvc.com for yderligere information om CVC.

Kontakt

Astrid Zimmer Nielsen

Pressekontakt for Visma Danmark

+45 31 51 25 87

Drag