M&A

Visma Custom Solutions udvider forretningen med et selskab af unge talenter

Kampen om de dygtige it-talenter er hård og dét mærker de også hos Visma, der er Nordens største software -og konsulenthus. Derfor tilføjer virksomheden nu konsulenthuset IT Minds til rækken af Visma-ejede selskaber.

Kampen om de dygtige it-talenter er hård og dét mærker de også hos Visma, der er Nordens største software -og konsulenthus. Derfor tilføjer virksomheden nu konsulenthuset IT Minds til rækken af Visma-ejede selskaber.

Højt specialiserede IT-konsulenter og talenter

IT Minds, der i en periode har været under EG’s vinger, har specialiseret sig i at ansætte dygtige it-studerende og nyuddannede og udvikle deres talenter, så de bliver nogle af markedets bedste it-konsulenter. Af samme årsag har virksomheden i mange år været en af de foretrukne arbejdspladser blandt it-studerende i Danmark.

“Der er ingen tvivl om, at kampen om de unge it-talenter er voldsomt intensiveret over de seneste år. I den sammenhæng står IT Minds helt unikt i markedet," fortæller Lars Berthelsen, direktør for den danske del af Visma Custom Solutions.

Og han fortsætter:

"Vismas konsulentforretning i Danmark, som allerede består af Visma Consulting, Kapacity og Co3, er i en kraftig vækst og vi tager i den grad markedsandele fra vores konkurrenter. I den sammenhæng vil IT Minds kunne bidrage med yderligere kræfter, og samtidig vil vi også kunne tilbyde de mange dygtige unge mennesker en karrierevej videre i Visma, hvis de ønsker det"

HR-Director i Visma Corporate, Selja von Zernikow, er enig og understreger, hvor vigtigt det er at være en attraktiv arbejdsplads for unge talenter:

“Ud fra et HR perspektiv er opkøbet af IT Minds virkelig interessant. At være den mest attraktive arbejdsgiver for unge talenter er et af vores vigtigste strategiske mål og en forudsætning for vores videre vækst. IT Minds tilfører ikke blot dygtige unge talenter til vores virksomhed, de kommer også til at bidrage til videreudviklingen af Vismas employer brand”, udtaler hun.

Mulighed for fortsat vækst i konsulentmarkedet

Den markante vækst i Visma Custom Solutions gør IT Minds til naturlig tilføjelse, der ikke blot udvider kapaciteten i Visma, men som også selvstændigt er stærkt forankret i specielt det private konsulentmarked.

"IT Minds samarbejder med nogle af landets største virksomheder, mens de ikke er så store i det offentlige marked. Det passer super godt ind i vores strategi om at ekspandere kraftigt i det private konsulentmarked over de kommende år, men samtidig vil vi også kunne bære dem ind i det offentlige og tilbyde vores kunder attraktive priser på skarpe unge IT konsulenter," understreger Lars Berthelsen.

"Jeg har fulgt IT Minds over en årrække, og de tre gutter som driver virksomheden har gjort det helt fantastisk godt. Jeg glæder mig meget til at samarbejde med dem", afslutter Lars Berthelsen

EG overdrager en vækstsucces til Visma

Mikkel Bardram, CEO hos EG og bestyrelsesformand i IT Minds understreger, at tidspunktet er det helt rigtige for EG i forhold til at overdrage ejerskabet for IT Minds til Visma:

"Som bestyrelsesformand for IT Minds har det været spændende at følge og støtte IT Minds på deres rejse fra mindre iværksættervirksomhed med 17 mio i omsætning tilbage i 2014 til vækstsucces med tæt på 100 mio kroner i omsætning i 2020. EG fokuserer i dag udelukkende på software til specifikke brancher, så jeg er glad for at overdrage IT Minds til en ny ejer"

Hos IT Minds er de ligeledes glade for det nye set-up:

“Vi har været glade for at være en del af EG de seneste 7 år, hvilket har været med til at udvikle os som konsulenthus. Men vi er nu klar til at flyve videre til Visma, hvis konsulentforretning matcher vores rigtigt godt og hvor vi ser mange gode muligheder for at fortsætte vores vækstrejse”, afslutter Morten Astrup Christensen, Partner & Co-founder, IT Minds.

IT Minds forbliver en selvstændig virksomhed.

Om Visma

Visma-koncernen tilbyder software og services, der forenkler og digitaliserer administrative forretningsprocesser i den private og offentlige sektor. Koncernen med hovedkontor i Oslo opererer på tværs af Norden, Benelux, Centraleuropa og Østeuropa. Med over 12.000 ansatte, flere end 1.000.000 kunder og en omsætning på NOK 18.676 millioner i 2020, er Visma en af Europas førende IT- og softwarevirksomheder.

Om Visma Custom Solutions

Divisionen Visma Custom Solutions dækker i Danmark over virksomhederne Visma Consulting, Co3, Kapacity, IMS, , Visma Local Government (FirstAgenda) TIMEmSYSTEM og nu også IT Minds. Divisionen har i Danmark ca. 500 ansatte, flere end 1.000 kunder og havde i 2020 en omsætning på DKK 556 millioner.

Om IT Minds

IT Minds udvikler it-løsninger for halvdelen af Danmarks C25-virksomheder, softwarehuse og det offentlige Danmark. Samtidig udvikler virksomheden it-talenter og er specialiserede i at ansætte ambitiøse it-talenter i starten af deres karrierer. IT Minds har kontorer i Aarhus, Aalborg København og Oslo.

Kontakt

Astrid Zimmer Nielsen

Pressekontakt for Visma Danmark

+45 31 51 25 87