Financials

Visma Enterprise fremviser endnu et flot årsresultat med vækstfremgang

HR- og lønvirksomhed Visma Enterprise, en af landets førende softwareleverandører til mellemstore og store danske virksomheder, har netop offentliggjort sit 2022 årsresultat, som igen viser positiv vækstfremgang på både top og bund. Hos softwarevirksomheden er administrerende direktør Anders René Andersen stolt af årets resultater, som ifølge ham skaber grobund for virksomhedens yderligere vækstmål.

Med en omsætningsfremgang på 12,9 mio. kroner, svarende til en vækst på 6,1% i forhold til året før, fastholder Visma Enterprise sin profitmargin på 19,1%, hvilket er på niveau med 2021. På bundlinjen leverer softwarevirksomheden en vækst på 5,3%. Den positive vækstfremgang på både top og bund er blandt andet resultatet af tidligere års fokus på at optimere og udvide softwarevirksomhedens samlede suite med nye, bedre løsninger og services, som kunderne har taget godt imod.

Anders René Andersen, der tiltrådte som administrerende direktør i august 2022, er meget tilfreds og betegner årets resultater som et stærkt fundament at bygge videre på.

”Med målet om hele tiden at imødekomme kundernes fremtidige krav og behov for løsninger, der understøtter en moderne og hybrid arbejdsplads, har vores strategi altid været at geninvestere en stor del af overskuddet i at optimere vores HR- og lønløsninger. I de senere år har fokus været på vores samlede løsning og kundernes brugeroplevelse, hvor vi har investeret i features og løsninger, der gør deres arbejde lettere og hurtigere. Det er blandt andet de investeringer, vi ser resultaterne af nu. Med et bredere og stærkere værditilbud er vi samtidig blevet mere attraktive over for nye og andre kunder end tidligere, hvilket også afspejler sig i vores årsresultat. Vi oplever også, at flere og flere kunder helt outsourcer håndteringen af løn, og der er vi en god samarbejdspartner,” udtaler adm. direktør Anders René Andersen.

Visma Enterprises forretningsstrategi er baseret på cloudsoftware og supplerende services, og i 2022 indgik softwarevirksomheden aftale med Amazon Web Services (AWS), verdens største leverandør af cloud infrastruktur, om at understøtte virksomhedens HR- og lønløsninger i skyen. Hos Visma Enterprise mærker man også den stigende bekymring omkring IT-sikkerhed, og det er derfor ikke tilfældigt, at valget af ny cloud leverandør blev AWS, hvis løsninger netop er anerkendt for at være sikkerhedsoptimerede, skalérbare løsninger. 

”Vi skal være de bedste i markedet til det, vi laver, og det forudsætter blandt andet, at vi samarbejder med de bedste leverandører til at understøtte vores løsninger. Med AWS’ infrastruktur, er vi overbevist om, at vi har den bedst sikrede platform til at udvikle og skalere vores forretning til gavn for vores kunder,” siger Anders René Andersen. 

Migreringen af Visma Enterprises lønløsning til AWS er dog langt fra det eneste, der kommer til at optage softwarevirksomheden i 2023. 

”I 2023 vil vi fortsat have fokus på at optimere vores interne processer ved at investere i sikre, smarte og brugervenlige løsninger. Den øvelse stopper aldrig. Men det kræver også, at vi investerer i vores medarbejdere, udvikler dem og imødekommer deres behov og ønsker, så de fortsat har lyst til at arbejde for os. Dét er et fokusområde, vi investerer mange ressourcer i. Fx valgte vi sidste år at opdatere vores barselspolitik og ligestille både mor og far med 26 ugers barsel med fuld løn, og for nylig præsenterede vi en ny senkarriere-politik. Begge indsatser er strategiske investeringer, som jeg er overbevist om bliver afgørende for vores forretning på den lange bane,” pointerer den administrerende direktør og tilføjer:

”Vi står pt på et meget stærkt fundament, som dels består af dygtige medarbejdere og dels af nogle af markedets bedste løsninger. Det skal vi fortsat videreudvikle, og derfor kommer vi også fremover til at geninvestere vores overskud med målet om hele tiden at skabe en endnu bedre forretning, både til gavn for vores medarbejdere og vores kunder.”

Læs hele årsrapporten her.

Kontakt

Astrid Zimmer Nielsen

Pressekontakt for Visma Danmark

+45 31 51 25 87