Financials

Visma Enterprise sætter punktum for 2023 med fortsat vækst

HR- og lønvirksomheden Visma Enterprise leverer endnu engang vækst på både top- og bundlinje i årsregnskabet 2023.

Med et resultat før skat på 51,5 millioner DKK for 2023 opnår Visma Enterprise en vækst på 20,6 % sammenlignet med 2022. Visma Enterprise endte med en omsætning på 245,8 millioner DKK i 2023, svarende til en vækst på 10 % i forhold til 2022. Visma Enterprise kan dermed præsentere vækst på både top- og bundlinje, ligesom målene for profitmargin er nået.

"Vi leverer et vækstregnskab til trods for generelle udfordringer i markedet, det er meget positivt,” forklarer Anders René Andersen, administrerende direktør i Visma Enterprise og fortsætter:

”I 2023 har vi haft fokus på at optimere vores interne processer og vores platform. Det er også årsagen til, at vi har investeret betydeligt i migreringen af vores lønløsning til Amazon Web Services (AWS). Investeringen er et strategisk initiativ for at sikre en omkostningseffektiv og sikker infrastruktur, og så skal den være med til at forberede os til fremtidige krav. Med migreringen er jeg sikker på, at vi har skabt de bedste forudsætninger for at udvikle og skalere forretningen, så vi fortsat kan være de bedste på markedet.”

Implementeringen af det omfattende AWS-projekt lykkedes efter en meget ambitiøs tidsplan på bare ni måneder.

ESG vil præge 2024

I 2023 satte Visma Group mål for alle ESG-områder og tilsluttede sig målsætningen om at nå netzero i 2040. Det inkluderer også klimamålsætninger, som lever op til Paris-aftalen.

”Vi er stolte af at have et moderselskab, som sætter ambitiøse mål, og i 2024 vil vi fokusere på at færdigudvikle den plan, der skal være Visma Enterprises bidrag for at nå målene. Vi kan allerede nu mærke en stor interesse fra vores kunder i forhold til de dele af ESG-området, som først kommer til at påvirke dem fx inden for løntransparens og tidsregistrering. ESG har derfor mange facetter og stor relevans og rækkevidde,” siger Anders René Andersen.

I 2023 iværksatte Visma Enterprise flere initiativer for at styrke det sociale aspekt i selskabets ESG-strategi. Blandt disse tiltag er en politik, der giver hver medarbejder en ekstra fridag årligt til at engagere sig i velgørenhedsarbejde. Ligesom der blev indført løsning til at understøtte EU’s krav om tidsregistrering.

I 2024 forventer Visma Enterprise en tilsvarende profitabilitet som i 2023 og en vækst i omsætningen med ca. 11 %. Målet er at fastholde en profitmargin på samme niveau som 2023 trods forventninger til stigning i IT-omkostninger, investeringer i produktplatformen og øgede personaleomkostninger i 2024.

Nøgletal

2023 2022
Resultat før skat 51,5 mio. kr. 42,7 mio. kr.
Omsætning 245,8 mio. kr. 223,4 mio. kr.
ROE 67.2% 52.9%


Om Visma Enterprise A/S

Visma Enterprise A/S er en af landets førende leverandører af HRM-løsninger. Med 180 medarbejdere rådgiver og servicerer Visma Enterprise mere end 1300 kunder, primært mellemstore og store virksomheder, med digitaliserede HRM-løsninger inden for blandt andet tidsregistrering, personale-, løn- og rekrutteringsprocesser. Visma Enterprise A/S har hovedkontor på Gærtorvet i Carlsberg Byen samt en afdeling i Aalborg med 47 specialister. Læs mere på vismaenterprise.dk.

Kontakt

Astrid Zimmer Nielsen

Pressekontakt for Visma Danmark

+45 31 51 25 87

Drag