Organisation

Visma fortsætter væksten og udvider tilstedeværelsen i Europa

Visma Group har i dag offentliggjort sit regnskab for tredje kvartal 2022, som viser en opnået omsætning på 533 millioner euro, hvilket er en stigning på 20 procent i forhold til samme periode sidste år. Salg af virksomheder uden for kerneforretningen samt høj opkøbsaktivitet understøtter accelereret vækst inden for software og yderligere geografisk ekspansion.

Visma øgede sin omsætning med 20 procent i tredje kvartal med særlig vækst inden for SaaS-produkter. Salg af virksomheder uden for kerneforretningen samt høj opkøbsaktivitet understøtter accelereret vækst inden for software og yderligere geografisk ekspansion.

Visma Group har i dag offentliggjort sit regnskab for tredje kvartal 2022, som viser en opnået omsætning på 533 millioner euro, hvilket er en stigning på 20 procent i forhold til samme periode sidste år. EBITDA var 173 millioner euro, en stigning på 12 procent i forhold til tredje kvartal 2021. Tallene er justeret for frasalget af Vismas it-konsulentvirksomhed, der tidligere var en del af Visma Custom Solutions, som blev afsluttet ved udgangen af tredje kvartal 2022.

"I et turbulent klima for erhvervslivet og samfundet generelt er Visma fortsat med at levere profitabel vækst i tredje kvartal. I en tid med økonomisk usikkerhed vil virksomheder og organisationer have endnu stærkere incitamenter til at investere i software, der automatiserer processer og øger effektiviteten”, siger Merete Hverven, administrerende direktør i Visma.

Øget investering i produktudvikling og markedsføring af Vismas kernetilbud inden for SaaS-løsninger bidrog til en organisk omsætningsvækst på 27 procent for denne kategori. Mere end 84 procent af koncernens omsætning kommer nu fra produkter leveret gennem skyen, og den årlige tilbagevendende omsætning har nået 1,9 mia euro.

Udvider tilstedeværelsen i Europa

En anden vigtig begivenhed i kvartalet var købet af det franske softwareselskab Inqom, som automatiserer regnskabsprocesser gennem kunstig intelligens. Opkøbet markerede Vismas indtræden på det franske marked.

”Visma har store vækstambitioner i Frankrig, og vi vurderer også løbende muligheder i andre nye markeder i Europa. Mange europæiske virksomheder er kun lige påbegyndt deres cloud-rejse, og vi ønsker at være deres foretrukne leverandør af forretningskritisk software. Tilgængeligt overalt, sikkert og altid opdateret”, siger Merete Hverven.

I tillæg til Inqom gennemførte Visma opkøbet af svenske Bokio, en leverandør af cloud-baserede regnskabssystemer, i tredje kvartal. Ved udgangen af kvartalet er i alt 28 nye selskaber blevet en del af koncernen indtil videre i 2022. Til sammenligning gennemførte koncernen 42 opkøb i 2021.

I slutningen af september lancerede Visma også et offentligt tilbud på House of Control, en norsk teknologivirksomhed, der udvikler SaaS-løsninger til kontraktstyring og IFRS 16-overholdelse. Tilbuddet, der udløber i slutningen af oktober, anbefales enstemmigt af House of Controls bestyrelse og ledelse.

En rendyrket softwarevirksomhed

Mens opkøb fortsat er en essentiel del af vækststrategien, har Visma også foretaget flere frasalg indtil videre i 2022. Udover det førnævnte salg af it-konsulentforretningen har koncernen også underskrevet aftaler om salg af dets Cloud Infrastructure Services (CIS) division og finansventure Visma Finance Norway i løbet af kvartalet.

”Salg af virksomheder uden for vores strategiske kerne er drevet af vores overbevisning om, at virksomhederne vil opnå stærkere vækst og skarpere fokus som selvstændige enheder. Hvad angår Visma bliver vi mere strømlinede og fokuserede på vores kerne - forretningsskritisk standardiseret cloud-software”, siger Hverven.

Højdepunkter for tredje kvartal 2022:

  • Indtræden i Frankrig gennem opkøb af Inqom, fransk cloud-softwareleverandør med speciale i automatisering af regnskabsprocesser ved hjælp af kunstig intelligens
  • Omsætning på 533 millioner euro, en stigning på 20 procent i forhold til samme kvartal sidste år
  • EBITDA på 173 millioner euro, en stigning på 12 procent i forhold til tredje kvartal 2021
  • Årlig tilbagevendende omsætning nåede 1,9 milliarder euro, 14 procent organisk vækst
  • Afsluttet salg af it-konsulentvirksomhed (en del af Visma Custom Solutions), indgået aftaler om salg af CIS-division og Visma Finance Norge
  • Næsten 20 millioner månedlige e-fakturaer behandlet gennem Vismas systemer (+24 procent), lønsystemer genererede 11,1 millioner lønsedler (+13 procent)

Kontakt

Astrid Zimmer Nielsen

Pressekontakt for Visma Danmark

+45 31 51 25 87

Drag