M&A

Visma tager førertrøjen inden for cloud-baseret ERP til SMV-markedet i Danmark med opkøbet af e-conomic

Med opkøbet af danske e-conomic, der er en førende leverandør af regnskabsløsninger som 'Software as a service' (SaaS) til SMV'er i Europa, indtager Visma førerpositionen i Danmark og styrker dermed sin position i Norden inden for ERP til SMV-markedet.

Med opkøbet af danske e-conomic, der er en førende leverandør af regnskabsløsninger som 'Software as a service' (SaaS) til SMV'er i Europa, indtager Visma førerpositionen i Danmark og styrker dermed sin position i Norden inden for ERP til SMV-markedet.

Visma overtager den danske og nordiske kerneforretning i e-conomic i en aktiehandel med HgCapital og vil som led i handlen også øge sin andel af SaaS-omsætning i Sverige betydeligt, eftersom e-conomic i 2014 købte aktiemajoriteten i SpeedLedger, som er den andenstørste leverandør af SaaS-regnskabsløsninger i Sverige. Visma vil fokusere sin del af e-conomic på hjemmemarkedet og kundebasen i Danmark, mens HgCapital vil fastholde sin aktiemajoritet i den internationale del af e-conomic og Debitoor, som er en simpel fakturerings- og regnskabsløsning.

  • Overtagelsen af e-conomic udgør en vigtig brik i Vismas fokus på automatisering og effektivisering i regnskabsvirksomheder og SMV'er i Danmark og vil bidrage til yderligere at fastholde Vismas position som en førende leverandør af komplette SaaS-løsninger til segmenterne i de nordiske lande. Vi mener, at dette vil give nye muligheder og skabe værdi for eksisterende og nye kunder i Danmark, forklarer Øystein Moan, administrerende direktør i Visma.

Både Visma og e-conomic deler strategi om at blive den førende leverandør af SaaS-løsninger til SMV'er og vil nyde godt af den fælles indsats. Visma vil øge sin tilstedeværelse og sit fokus betydeligt på det danske kernemarked og vil forbedre e-conomics værditilbud ved at tilbyde flere relevante produkter til e-conomics kunder (fx løn). København vil desuden blive et vigtigt udviklingscenter for "Software as a Service" for Visma i fremtiden.

  • e-conomics resultater i de seneste par år har været bemærkelsesværdige. Virksomheden har oplevet vækst i såvel Danmark som i de nordiske lande. Den fælles vision om at gøre regnskabsprocesserne mere enkle for små og mellemstore virksomheder gør Visma til den perfekte partner, som kan bringe e-conomic op på et nyt niveau, fortæller Mogens Elsberg, administrerende direktør i e-conomic.

Eilert Hanoa vil indtræde som administrerende direktør for e-conomic og vil beholde sine nuværende opgaver som chef for softwareenheden i Vismas SMV-division, samtidig med at Mogens Elsberg træder tilbage efter et år på posten for at fremme det forestående skifte for virksomheden.

e-conomic har vist sig i stand til at øge sin primære danske kundebase med mere end 75.000 SMV-kunder i Danmark for kerneproduktet e-conomic - samtidig har man været i stand til at udvide internationalt. e-conomic vil som en del af Visma-koncernen fortsætte som en uafhængig enhed under e-conomic-brandet og vil fokusere på at levere fremragende produkter og uovertruffen kundeservice.

Om e-conomic
e-conomic (www.e-conomic.com), som blev etableret i 2001 i København, er en af de førende leverandører af SaaS-regnskabsløsninger til små og mellemstore virksomheder i Europa med > 100.000 kunder inden for kerneproduktet e-conomic, og med > 230.000 registrerede brugere af virksomhedens simple produkt for fakturering, udgiftsstyring og regnskab, Debitoor (www.debitoor.com). e-conomic tilbyder en simpel, tidsbesparende og samarbejdende regnskabsløsning til en fragmenteret og ringe udnyttet gruppe af SMV'er og revisorer (> 3.500 regnskabspartnere) via et SaaS-abonnement. Virksomheden driver forretning på kernemarkedet i Danmark og betjener kunder på tværs af en lang række Europæiske lande, herunder Norge, Sverige, Spanien, Tyskland og Storbritannien.

Kontakt

Astrid Zimmer Nielsen

Pressekontakt for Visma Danmark

+45 31 51 25 87