Financials

Stærk kundevækst for Visma i første kvartal

150.000 nye kunder, otte opkøb og rekordhøj ARR på 2,4 milliarder euro.

Visma omsatte for 675 millioner euro i første kvartal 2024, en stigning på 18 procent i forhold til samme periode sidste år. Stigningen skyldes primært en stærk kundetilvækst. I alt fik Visma rekordhøje 150.000 nye kunder i løbet af kvartalet, og koncernen leverer nu forretningskritisk software til 1,8 millioner kunder i den private og offentlige sektor.

“Vi ser fortsat god efterspørgsel på moderne SaaS-værktøjer, selv i en mere usikker økonomi, og Vismas produkter er attraktive i markedet. Samtidig får vi medvind af et stadig mere digitaliseret samfund, hvor det i stigende grad bliver obligatorisk at håndtere kritiske forretningsprocesser som regnskab, fakturering og skat gennem digitale systemer”, siger Merete Hverven, koncernchef i Visma.

Skalerbar vækst

Vismas årlige tilbagevendende indtægter (ARR) nåede et rekordhøjt niveau på 2,4 milliarder euro ved udgangen af marts, hvilket repræsenterer en vækst på 22 procent i forhold til samme periode i 2023. EBITDA i Q1 endte på 203 millioner euro, 37 procent højere end Q1 2023.

“Jeg er glad for at se, at vi parallelt med stærk kundevækst, formår at opretholde en solid lønsomhed. Det viser ikke bare, at vi har en skalerbar forretningsmodel, men også at vores brancheledende investeringer i produktudvikling giver resultater, med en kontinuerlig strøm af ny og innovativ funktionalitet, som giver reel værdi for kunderne,” siger Hverven.

Fortsat vækst i Frankrig

Visma gennemførte otte opkøb i første kvartal. To i Frankrig gennem opkøb af selskaberne Chaintrust og Teledec, der er ledende leverandører af løsninger til henholdsvis automatisering af regnskab og skatteregistrering. Koncernen fortsatte desuden med at vokse på det portugisiske markedet med opkøbet af InvoiceXpress, og på det danske marked med Zebon, som leverer løsninger til udgiftshåndtering.

“Og selv om det skete i starten af andet kvartal, vil jeg også fremhæve Vismas indtræden i Italien gennem Fiscozen, en ledende SaaS-platform til skatterådgivning. Visma-familien er nu ekspanderet til 32 lande, og opkøb vil fortsat være et vigtigt middel i vores videre ekspansion,” siger Hverven.

Læs hele rapporten her.

Højdepunkter 1. kvartal 2024

  • Omsætning på 675 millioner euro, 18 procent vækst
  • EBITDA på 203 millioner euro, 37 procent vækst
  • Årlig tilbagevendende omsætning (ARR) på 2,4 milliarder euro ved udgangen af kvartalet
  • Otte opkøb gennemført

Nøgletal Q1 2024

Tal i millioner euro Q1 24 Q1 23 Ændring
Omsætning 675 571 +18 %
EBITDA 203 148 +37 %
Justeret nettoresultat 109 70 +56 %

Kontakt

Astrid Zimmer Nielsen

Pressekontakt for Visma Danmark

+45 31 51 25 87

Drag