Financials

Visma leverer fortsat stærk vækst i 1. kvartal

Visma øgede omsætningen med 19 procent i 1. kvartal. Koncernens årlige tilbagevendende omsætning (ARR) har for første gang passeret to milliarder euro.

Visma rapporterede en omsætning på 571 millioner euro i 1. kvartal 2023, en vækst på 19 procent i forhold til samme periode sidste år. EBITDA endte på 148 millioner euro, en stigning på 17 procent fra 1. kvartal 2022.

”Efterspørgslen efter forretningskritisk software er fortsat stor gennem en periode med stor usikkerhed for den globale økonomi. Vi ser vækst i salget til både eksisterende og nye kunder,” siger Merete Hverven, administrerende direktør i Visma.

Rekordhøj ARR

Ved udgangen af ​​1. kvartal havde Visma en årlig tilbagevendende omsætning (ARR) på rekordhøje 2,01 milliarder euro, en stigning på 24 procent i forhold til samme periode sidste år.

For Visma, der har specialiseret sig i at levere abonnementsbaseret software (SaaS), bruges ARR som en indikator for, hvor meget af koncernens årlige omsætning, der er tilbagevendende.

"Dette viser, at Visma har stabile og forudsigelige indtægter fra en meget diversificeret kundegruppe i både den private og offentlige sektor. Mens mange teknologivirksomheder er tvunget til at skære i investeringer og afskedige medarbejdere, er vi i en position, hvor vi stadig kan give gas," siger Hverven.

Mere end 85 procent af Vismas samlede omsætning i 1. kvartal kom fra cloud-baseret software og relaterede tjenester, en stigning fra 81 procent på samme tidspunkt sidste år.

"Med Vismas strategiske fokus på abonnementsbaseret software leveret gennem skyen er jeg især glad for at se, at bidraget fra SaaS-produkter i kvartalet for første gang oversteg 70 procent af omsætningen. Det viser, at vi bevæger os i den rigtige retning," siger Hverven.

Styrket ESG-tilbud

Visma foretog ti opkøb i fem lande i løbet af første kvartal, herunder den første satsning på softwaremarkedet i Portugal med Moloni.

Koncernen udvidede også sin tilstedeværelse i Tyskland gennem opkøbet af H&H, en førende leverandør af software til tyske kommuner.

I Norge styrkede Visma sit udbud af rapporteringsværktøjer inden for bæredygtighed og ESG med opkøbene af Sonya og Meet Dottie.

"Dette er to gode eksempler på, hvordan software kan hjælpe både små og store virksomheder med at måle fremskridt inden for områder som miljøpåvirkning, mangfoldighed og inklusion på en effektiv måde," siger Hverven.'

Læs hele rapporten her.

Højdepunker for første kvartal 2023

 • Omsætning på 571 millioner euro, 19% vækst
   
 • EBITDA på 148 millioner euro, 17% vækst
   
 • Årlig tilbagevendende omsætning (ARR) passerede 2 milliarder euro
   
 • Øget tilstedeværelse i Tyskland gennem opkøb af H&H
   
 • Første indtræden på det portugisiske marked gennem opkøb af Moloni
   
 • Gennemførte ti opkøb i løbet af kvartalet

Nøgletal for Q1 2023

Tal i millioner euro Q1 23 Q1 22* Ændring
Omsætning 571 481 +19%
EBITDA 148 127 +17%
Nettoresultat fra videreført virksomhed 30.5 25.5 +20%

*Justeret for at reflektere salgene af IT-konsulentvirksomheden og Cloud Infrastructure Services (CIS) i 2022

Kontakt

Astrid Zimmer Nielsen

Pressekontakt for Visma Danmark

+45 31 51 25 87

Drag