Financials

Visma med solid vækst i 4. kvartal

Gennemførte syv opkøb og nåede 1,7 millioner kunder

Visma omsatte for 651 millioner euro i fjerde kvartal 2023, hvilket er en stigning på 17 procent i forhold til samme periode i 2022. Væksten var drevet både af øget salg til eksisterende og nye kunder samt opkøb. Driftsresultatet før afskrivninger (EBITDA) endte på 193 millioner euro, en stigning på 24 procent i forhold til samme periode sidste år.

Koncernens årlige tilbagevendende indtægter (ARR) var på rekordhøje 2,3 milliarder euro ved udgangen af december, hvilket repræsenterer en vækst på 23 procent over de sidste 12 måneder. Visma leverer nu forretningskritisk software til 1,7 millioner kunder i Europa og Latinamerka, svarende til en stigning på 16 procent sammenlignet med slutningen af fjerde kvartal 2022.

“Visma fortsætter væksten og når ud til stadig flere kunder med vores smarte digitale løsninger, som bidrager til øget effektivitet, innovation og konkurrencekraft,” siger Merete Hverven, koncernchef i Visma.

Syv opkøb

Visma gennemførte i alt syv opkøb i fjerde kvartal. Blandt disse var iVISION, Danmarks ledende leverandør af software til advokatbranchen.

I Norge blev porteføljen af ESG-værktøjer udvidet gennem en investering i Ducky, som har udviklet innovative, datadrevne løsninger til at hjælpe virksomheder med at måle, analysere og forbedre sin bæredygtighedsprofil. 

Købet af Silverfin, Belgiens ledende leverandør af cloudbaseret software til regnskabsansvarlige, blev også gennemført i løbet af fjerde kvartal.

"Visma er fortsat en attraktiv ejer og vækstpartner for software-stiftere, specielt i perioder med mere økonomisk usikkerhed, som vi har nu, og jeg forventer, at vi vil vokse betydeligt gennem opkøb også i 2024," siger Hverven.

Værdisat til 19 milliarder euro

Mod slutningen af fjerde kvartal annoncerede Visma en udvidelse af sin aktionærbase gennem et aktiesalg til ledende internationale investorer for at støtte selskabets videre vækst.

Transaktionen, som værdisætter Visma til 19 milliarder euro, indebærer blandt andet, at rundt regnet 20 nye investorer køber sig ind i selskabet for et samlet beløb på over én milliard euro. 

I tillæg vil flere eksisterende aktionærer, heriblandt majoritetsejer Hg, øge sine nettoinvesteringer i selskabet.

“Støttet af en solid og vidende aktionærbase er vi perfekt positioneret til at fortsætte vores unikke vækstrejse,” siger Hverven.

Læs hele kvartalsrapporten på visma.com.

Kontakt

Astrid Zimmer Nielsen

Pressekontakt for Visma Danmark

+45 31 51 25 87

Drag