Organisation

Voksende marked for outsourcing af HR-, løn- og økonomifunktionen

Den nordiske Visma-koncern fortsætter væksten i Danmark og styrker ledelsen på Fyn og i Jylland med ansættelsen af Claus Dyrelund Johansen som ny afdelingsleder i Odense og Kolding. Samtidig er den hidtidige leder Bo Skjønnemand udnævnt som ansvarlig for salg og udvikling vest for Storebælt. Formålet er at sætte turbo på væksten og erobre yderligere markedsandele

Den nordiske Visma-koncern fortsætter væksten i Danmark og styrker ledelsen på Fyn og i Jylland med ansættelsen af Claus Dyrelund Johansen som ny afdelingsleder i Odense og Kolding. Samtidig er den hidtidige leder Bo Skjønnemand udnævnt som ansvarlig for salg og udvikling vest for Storebælt. Formålet er at sætte turbo på væksten og erobre yderligere markedsandele

Visma Services Danmark A/S med dansk hovedkontor i Herlev og afdelinger i Odense, Kolding og Aarhus, sætter med sin seneste ansættelse endnu mere skub på virksomhedens styrkede indsats i Vestdanmark. Den nye afdelingsleder i Odense og Kolding hedder Claus Dyrelund Johansen, der tager over efter Bo Skjønnemand, som samtidig har fået ansvaret for salg og udvikling af koncernens aktiviteter vest for Storebælt.

Det var et ønske om at vende tilbage til en mere uforudsigelig hverdag, en rolle i konstant udvikling, der drev Claus Dyrelund Johansen til at gribe ud efter den opslåede stilling som afdelingsleder til Vismas afdeling for økonomi-outsourcing i Vestdanmark.

Den udadvendte revisor savnede nemlig en mere alsidig hverdag, som han ikke fandt siddende ved chefskrivebordet som økonomichef i en privat virksomhed.

- Der skal ske noget. Jeg brænder for at servicere kunder, og jeg kan lide at lede. Som revisor er man ofte enten det ene eller det andet, og som ansvarlig for økonomifunktionen har man et mere begrænset arbejdsfelt. Alle jobs er spændende på hver deres måde, men her hos Visma har jeg en mulighed for at kombinere det hele, fortæller den nye afdelingsleder, der netop er tiltrådt stillingen, som giver base i Odense og Kolding, og samtidig betyder et kig mod både nord og vest.

Den nordiske koncern har nemlig en målsætning om at blive endnu stærkere i hele området vest for Storebælt. Derfor er den hidtidige leder af afdelingerne i Kolding og Odense, Bo Skjønnemand, blevet udnævnt til ansvarlig for udviklingen i Vestdanmark, mens Claus Dyrelund Johansen altså har overtaget stillingen som afdelingsleder.

Differentierer sig på rådgivning

Løn, regnskab og HR er blandt de administrative opgaver, Visma Services Danmark A/S i flere år har løst for flere virksomheder i alle størrelser og brancher. Skiftende lovgivninger og nye regler inden for regnskab og personalevilkår kan nemlig give udfordringer for selv de mest velankrede administrative afdelinger. Derfor søger flere virksomheder hjælp hos eksterne samarbejdspartnere som Visma, der kan hjælpe med en altid opdateret viden.

- Med en stærk organisation, der er spækket med specialistviden og har stor indsigt i IT-systemer og arbejdsprocesser, har vi mulighed for at rådgive virksomheder og give inspiration til mere effektive forretningsgange på en konkret måde, der kan skabe lønsomhed hurtigt, siger Claus Dyrelund Johansen.

23 skal blive til 50

Det er netop denne viden og disse kompetencer hos de pt. i alt 23 medarbejdere i afdelingen for økonomi-, løn og HR på kontorerne i Odense og Kolding, Claus Dyrelund Johansen får ansvaret for i samarbejde med Bo Skjønnemand og medarbejderne at udbrede kendskabet til.

- Der er et enormt potentiale her på Fyn og i Jylland, for flere og flere virksomheder får øje på mulighederne ved at indgå et samarbejde med en virksomhed som Visma, der tager sig af de administrative opgaver, så de kan koncentrere sig om kerneforretningen, fortæller afdelingslederen, der allerede er trådt ind i en række professionelle erhvervsnetværk i området og har deltaget i flere arrangementer, blandt andet gennem KIF/AG Håndbold og Odense Bulldogs.

Claus Dyrelund Johansen har fået en række målsætninger overdraget sammen med det nye job.

- Målet er, at vi skal gå fra 23 medarbejdere til 30 i løbet af det kommende år, og det er ikke uopnåeligt. Med de stærke ydelser, som Visma tilbyder og med Bo Skjønnemand frigivet til salgsarbejdet, er det min personlige ambition at nå 50 medarbejdere i Odense, Kolding og Aarhus i løbet af de kommende to-tre år, fastslår Claus Dyrelund Johansen.

Netop den jyske hovedstad er en vigtig brik i Vismas indtog i Vestdanmark. Med opkøbet af PBJ A/S tidligere i år er lokationen allerede på plads. Nu skal afdelingen bare bygges op og udvides med de ydelser, Visma Services Danmark A/S tilbyder private og offentlige virksomheder.

Positivt syn på forandringer

Claus Dyrelund Johansen mener selv, hans primære styrke ligger i, at han har et positivt syn på forandringer. Noget, han vil gøre meget for at videregive til de medarbejdere, han nu har ansvaret for at lede:

- Jeg arbejder ud fra en sætning, der hedder ”det vi gjorde i går, er ikke nødvendigvis rigtigt i morgen”. Tingene går nemlig så hurtigt i dag, at man kun kan følge med, hvis man netop har mod på at tænke anderledes og ikke er bange for den udvikling, der hele tiden sker.

Claus Dyrelund Johansen er 37 år og bosat i Langeskov. Han er uddannet cand.merc.aud. fra Syddansk Universitet og har de seneste år blandt andet været beskæftiget hos Deloitte, Censusrevision og Graintec. Claus Dyrelund Johansen er gift på 14. år med Sara og har tre børn på 11, syv og tre år. Fritiden fyldes ud med løb på motionsniveau og bestyrelsesarbejde i den lokale brugsforening.

Visma er Nordens førende leverandør inden for outsourcing af HR-, løn-, økonomifunktionen samt inkasso og forretningskritiske it-løsninger. Virksomhedens kunder er såvel små enkeltmandsvirksomheder som mellemstore og helt store virksomheder inden for både den private og offentlige sektor. Vismas løsninger effektiviserer arbejdsprocesserne, og gør virksomhederne mere konkurrencedygtige.

I Danmark har Visma flere end 650 medarbejdere fordelt på kontorer i Herlev, Kolding, København, Lyngby, Odense, Vejle og Aarhus På nordisk plan beskæftiger Visma flere end 7.000 ansatte og omsatte i 2014 for ca. 7,1 mia.NOK.

Kontakt

Astrid Zimmer Nielsen

Pressekontakt for Visma Danmark

+45 31 51 25 87

Drag