M&A

Visma ekspanderer videre i Europa med første opkøb i Tyskland

Visma har opkøbt de Berlin-baserede softwarevirksomheder H&H og BuchhaltungsButler, hvilket markerer koncernens indtræden i Tyskland.

“Vi fortsætter vores europæiske vækstrejse ved at byde H&H og BuchhaltungsButler velkommen til Visma-familien. Tyskland repræsenterer en spændende markedsmulighed for os, og vi vil støtte vores nye virksomheder med at accelerere deres vækst”, siger Merete Hverven, koncernchef i Visma.

Visma er Europas førende leverandør af forretningskritisk cloud-software til SMV'er og den offentlige sektor og leverer ERP-løsninger indenfor regnskab, løn og HRM.

Efter at have foretaget i alt 42 opkøb i 2022, hvoraf et af disse markerede virksomhedens første indtræden i Frankrig, består Visma nu af 170 virksomheder på tværs af Europa og Latinamerika. 

Visma planlægger at fortsætte med at vokse i Tyskland gennem udvalgte opkøb, der passer til virksomhedens strategiske position.

Opkøber indenfor to segmenter

H&H (H&H Datenverarbeitungs- und Beratungsgesellschaft) er en førende softwareleverandør til Tysklands kommuner. Kerneproduktet er en omfattende ERP-løsning for områder som regnskab, fakturering, budgetudarbejdelse og opkrævning af skatter samt styring af anlægsaktiver og finansielle investeringer.

"Vi er overbeviste om, at vi kan bruge Vismas teknologiske ekspertise og erfaring fra den offentlige sektor i Norden og Benelux til at fremme digitaliseringen af ​​lokalforvaltningen i Tyskland", siger Frank Henning, administrerende direktør og grundlægger af H&H.

BuchhaltungsButler er en Software as a Service-virksomhed grundlagt i 2015, som udvikler økonomistyringssoftware med fokus på automatisering af regnskaber til små virksomheder.

“I Visma har vi fundet en stærk partner, der deler disse værdier, og som vil åbne op for nye muligheder for yderligere vækst”, siger Maximilian Zielosko, administrerende direktør for BuchhaltungsButler.

Vismas model er bygget på autonomi, tillid til lokal viden og iværksætterånd. De fleste virksomheder opkøbt af Visma fortsætter under deres eget brand og ledelse, og det vil også være tilfældet for H&H og BuchhaltungsButler.

Flytter til skyen

Med digitalisering og it-sikkerhed højt på den europæiske dagsorden bevæger virksomheder og organisationer sig i stigende grad væk fra traditionel on-prem-software til mere sikre, effektive og nemmere at forbinde cloud-løsninger.

Det er også tilfældet i Tyskland, hvor ny lovgivning som lovforslaget om onlineadgang, Onlinezugangsgesetz, kræver øget digitalisering af offentlig administration og tjenester, en proces, der favoriserer cloud-teknologi.

Tysklands cloud-overgang forventes at blive yderligere forstærket af et stigende antal SMV'er, der opdager fordelene ved cloud-ERP-systemer til at automatisere manuelle og tidskrævende processer.

”Hos Visma er vi stolte af at udvikle software, der gør arbejdet mere behageligt og samfundet mere effektivt. Vi tror på, at virksomheder, der investerer i de nyeste digitale værktøjer, vil have en konkurrencefordel både på markedet og i den hårde konkurrence om nye talenter”, siger Hverven.

Kontakt

Astrid Zimmer Nielsen

Pressekontakt for Visma Danmark

+45 31 51 25 87

Drag