Gå til hovedsiden

Fra studenterudvikler til AI Tech Lead i Visma

Mikkel Kaj Andersen har skiftet job flere gange helt uden at skulle forlade kolleger, skifte adgangskort og mailadresse. Hver gang ambitionerne har trukket ham i nye retninger, har Visma haft en plads et sted i koncernen, der matchede ønskerne.

Mikkel Kaj Andersen, AI Tech Lead i Visma Resolve

Det sidste halvandet år har Mikkel Kaj Andersen arbejdet med kunstig intelligens i krydset mellem machine learning og algoritmer, matematiske modeller og datastruktur i Visma Resolve – AI-selskabet i Visma, der udvikler og leverer løsninger til Vismas mange softwareselskaber rundt omkring i verden. 

“Jeg har indtil videre været i Irland, Belgien, Norge, Sverige og Letland. Jeg elsker at rejse og opleve de forskellige kulturer i selskaberne. Der er Visma et perfekt sted at udvikle sig, for organisationen er så divers, og her er rig mulighed for at opbygge et godt netværk,” fortæller Mikkel.

Jeg er en meget drivende person og elsker at tage lederskab og ejerskab over projekter

– Mikkel Kaj Andersen

Herre i eget hus

For tiden er Mikkel fuldt beskæftiget i rollen som Tech Lead i det norske softwareselskab Tripletex, der står bag et af Norges mest populære økonomisystemer. Her skal han sammen med et team af udviklere stå for at opbygge Tripletex’ interne AI-kompetencer og samarbejde med forretningen om at afsøge mulighederne inden for AI. Og netop rollen som Tech Lead passer ifølge ham selv rigtig godt til ham.

“Jeg er en meget drivende person og elsker at tage lederskab og ejerskab over projekter. Rigtig mange virksomheder har fået øjnene op for AI, og det er virkelig spændende at få lov at udforske, hvad der er muligt. Lige nu er vi i en tidlig testfase, hvor vi identificerer bestemte kundegrupper, afsøger sprogmodeller og følger med i udviklingen, der jo går utrolig stærkt på det her område,” fortæller Mikkel. 

Selvom tidshorisonten fortsat er svær at sige noget om, er målet for Mikkel og hans team af fem AI-programmører at udvikle en model, der blandt andet kan besvare spørgsmål omkring regnskab og visualisere bestemte data grafisk. Selvfølgelig i sidste ende for at effektivisere processerne omkring økonomistyring og regnskab for Tripletex’ kunder. 

“Alle de steder, hvor jeg har arbejdet her i Visma, oplever jeg, at man er herre i eget hus. Man skaber sin egen hverdag både i forhold til indhold og form. Jeg tror ikke, man ser samme tillid alle steder i branchen. Det er virkelig unikt på den måde, at så længe folk går til biddet og løser sine opgaver, så er der ingen, der brokker sig. Så kan man ikke forlange mere,” udtrykker han.

Læs mere om at arbejde med AI og softwareudvikling i Visma


Vision om et fagligt og socialt fællesskab

Mikkels Visma-karriere begyndte allerede under studiet på IT Universitetet i København, hvor han fik en stilling som studenterudvikler i danske Visma Enterprise, der er specialister i digitale HR- og lønløsninger til store private virksomheder. Fastansættelsen som full stack udvikler i Visma Enterprise lå derfor lige for, da Mikkel blev færdiguddannet kandidat i Computer Science i sommeren 2021.

Mikkel, der trives med udfordringer og et stort ansvar, og som dengang drømte om at få ansvar for at drive egne projekter i mål, begyndte at se mod de andre selskaber i Visma for at opfylde sine ambitioner og udbygge sit netværk. 

“Jeg var glad for min tid i Visma Enterprise. Det lærte mig utrolig meget både fagligt og om mig selv at være omgivet af dygtige kolleger, og det gav mig blod på tanden efter at finde ud af, hvad der ellers var af udviklingsmuligheder i Visma. Jeg kunne samtidig godt tænke mig at være med til at give de mange mennesker i Visma endnu mere at tale om og lade dem komme tættere på hinanden” fortæller Mikkel 

Det førte til, at Mikkel tog initiativ til flere forskellige interne arrangementer i feltet mellem socialt og fagligt. Både ugentlige læsegrupper, hvor forskellige bøger om machine learning blev diskuteret i plenum, samt fredagshygge og kodning, hvor alle med interesse for kodning var velkomne til at prøve kræfter med forskellige udfordringer. 

De her initiativer har givet mig vildt meget. Jeg har for eksempel fået nogle fede forbindelser i Visma Dinero, hvor vi jævnligt taler om AI og om, hvad de arbejder med i Dinero

– Mikkel Kaj Andersen

“Konceptet hed “Will code for beer”, hvor alle deltagere fik stillet den samme programmeringsudfordring. Alle der løste opgaven, fik lov at vælge en luksusøl. Det startede med 20 deltagere og på sidste arrangement var vi over 120 deltagere fra mange forskellige lande. Da var det det legendariske Monty Hall-problem, der skulle kodes en løsning på,” forklarer han og fortsætter med at fortælle, at det for ham var en oplagt måde at vise initiativ og få erfaring med at drive større projekter i mål. Han var især drevet af at få andre med på sin vision om at bryde siloerne lidt op og lære af hinandens evner på tværs af selskaber og landegrænser. 

“Jeg har en passion for at samle folk og lede dem hen, hvor de bliver inspireret. Det er fedt at være sammen med nogen og se lyset i øjnene hos dem. De her initiativer har givet mig vildt meget. Jeg har for eksempel fået nogle fede forbindelser i Visma Dinero, hvor vi jævnligt taler om AI og om, hvad de arbejder med i Dinero,” fortæller han. 

Et springbræt ud over landegrænsen

Udover nye forbindelser og et styrket arbejdsnetværk gav årene i Visma Enterprise og Mikkels stigende synlighed i organisationen ham et springbræt videre til nye udfordringer og et større ansvar som AI Tech Lead på projekter i Visma Resolve. Inden han blev Tech Lead i Tripletex, arbejdede han blandt andet som Tech Lead for det svenske selskab Visma Enterprise ABs løsning ved navn Medvind, som er et skemalægnings- og bemandingssystem udviklet til store virksomheder. 

Deres kunde PostNord i Sverige havde brug for en algoritme, der kunne automatisere vagt- og skemaplanlægning for samtlige medarbejdere fordelt på tusindvis af postfaciliteter over hele landet, alt sammen i overensstemmelse med gældende lovgivning, overenskomster og kompetenceniveau. En ikke helt nem opgave, for 14.000 medarbejdere kræver noget helt særligt. 

“Jeg er ret stolt af det projekt og for at være ansvarlig for, at så mange mennesker har fået en mere optimal arbejdsdag. Jeg besøgte en af PostNords pakkecentraler i løbet af projektet for at møde deres projektansvarlige og få en bedre forståelse for, hvilken påvirkning vores algoritme har for virksomheden og i sidste ende selvfølgelig de mange mennesker, der arbejder der. Det var virkelig en sjov og givende oplevelse,” fortæller Mikkel. 

Ungt miljø med frihed og muligheder

Alt tyder på at Mikkel er landet det rette sted i Visma, og han kan nu sætte hak ved målet om at være Tech Lead på flere store AI-projekter. Han føler sig godt tilpas i Visma Resolve, som har mange unge udviklere ansat, og hvor han mærker, at han er omgivet af kolleger, der oplever verden på samme måde som ham. 

“I Resolve er der et ungt miljø og helt vildt meget frihed under ansvar. Her er et stort workload men enormt meget fleksibilitet, og jeg oplever, at alle er gode til at spørge ind til hinanden,” siger han og fortsætter med at fortælle, at nogle af hans kolleger endda har eget selskab ved siden af deres arbejde i Visma Resolve, og at det er noget ledelsen bakker op omkring, så længe man leverer som aftalt. Selv er Mikkel også i gang med sine egne projekter ved siden af arbejdet i Visma Resolve.

“Jeg bruger meget af min fritid på at få det op at køre, og jeg synes, det er virkelig cool, at vores ledere støtter op om det og faktisk opmuntrer os til at følge vores drømme og ambitioner her. Det giver rigtig god mening, for i sidste ende giver det en masse værdi for Visma at sætte sine medarbejdere fri på den måde. Det er en win-win for begge parter.”   

Rollen som Tech Lead på AI-projektet i Tripletex betyder, at Mikkel lige nu har sin daglige gang på Vismas hovedkontor i Oslo, hvor Tripletex holder til på 6. etage. Inden ambitioner og drømme fører ham videre til nye projekter andre steder i Visma, glæder han sig over, at Tripletex’ CTO, Are Meisfjord, har sagt ja til at være hans mentor.

“Jeg ser virkelig frem til at lære af Ares erfaringer. Jeg har selv ambitioner om at blive CTO en dag. Måske i mit eget selskab. Man kan være CTO på mange måder, men jeg er inspireret af måden, Are har været det på,” afslutter Mikkel. 

Mikkels CV

Sep 2022 – Present
Visma Resolve – AI Tech Lead

Maj 2022 – aug 2022
VISMA Resolve – AI Engineer

Aug 2021 – maj 2022
VISMA Enterprise – Full Stack udvikler

Okt 2020 – aug 2021
VISMA Enterprise – Studenterudvikler

Mest læste