Vi har løsningen til dit regnskab

I Visma kan vi tilbyde en bred palette af Danmarks mest populære regnskabsprogrammer og ERP-systemer - vælg mellem alt fra vores brugervenlige "plug-and-play"-løsninger til systemer, der kan skræddersyes til at understøtte mere komplekse arbejdsgange. 

 

 

 

Hvad er et regnskab?

Hensigten med et regnskab er at dokumentere og holde styr på indtægter og udgifter i din virksomhed. Har du registreret en virksomhed i Danmark er det lovpligtigt at føre regnskab. Desuden har du også pligt til at gemme dit regnskab i minimum fem år. Alle din virksomheds indtægter og udgifter skal løbende dokumenteres i dit regnskab med bilag - det kunne eksempelvis være i form af fakturaer, kvitteringer eller regninger.

Et regnskab vil typisk bestå af to dele, nemlig balancen og resultatopgørelsen. Balancen giver et overblik over din virksomheds aktiver og passiver - altså en oversigt over din virksomheds værdier (aktiver) og hvordan disse værdier er blevet finansieret (passiver). Resultatopgørelsen viser din virksomheds overskud eller underskud i et givent regnskabsår og kan dermed give en indikation af din virksomheds økonomiske tilstand. Regnskabsåret følger typisk kalenderåret og afsluttes ved at årsregnskabet sendes til SKAT - dette kaldes også for årsafslutningen.

 

Hvilket program skal jeg vælge til mit regnskab?

Hvilket program skal jeg vælge til at klare mit regnskab?

Det er naturligvis muligt at lave sit regnskab i hånden eller i et Excel-ark, men det kan hurtigt blive tidskrævende og risikoen for fejl øges betydeligt. Derfor vælger langt de fleste virksomheder i dag at bruge et program, der er bygget til lige netop regnskab.

Når du vælger et program til dit regnskab er det vigtigt at overveje hvilke krav og behov, der vejer tungest for din virksomhed - både nu og fremadrettet.

Skal det være hurtigt at lære og nemt at bruge? Skal programmet kunne automatisere manuelle arbejdsgange og dermed hjælpe dig med at optimere din tid? Er det vigtigt at du altid kan ringe til en supporter, hvis du har brug for hjælp eller foretrækker du at have et stort bibliotek af hjælpeartikler til rådighed? Skal du kunne forbinde programmet til dine andre forretningskritiske systemer og udvide med flere funktioner efterhånden som din virksomhed udvikler sig? Skal det kunne skræddersyes til at understøtte og optimere komplicerede forretningsgange som eksempelvis automatisk bogføring, elektronisk faktura, lagerstyring eller fakturagodkendelse?

Der er mange faktorer man kan overveje, men det vigtigste er, at du finder en løsning, der både kan hjælpe dig med dit regnskab og som samtidigt kan være din allierede i at skabe en virksomhed i balance med overskud til at fokusere på at udvikle og optimere forretningen.

I Visma har vi to typer af programmer, som kan hjælpe dig med at styre dit regnskab og sørge for at din bogføring altid stemmer. Selvom det kan være svært at generalisere over en virksomheds behov, vil mindre virksomheder med simple beslutningsprocesser finde et regnskabsprogram mere brugbart. Derimod vil et ERP-system ofte være den perfekte løsning for en større virksomhed, der har behov for en høj grad af tilpasning.

 

Hvad er fordelene ved et regnskab i skyen?

Hvad er fordelene ved at have sit regnskab i skyen?

Der er mange fordele ved at have sit regnskab i skyen. Med en såkaldt cloud-baseret løsning, kan du tage din virksomheds regnskab med på farten. Du kan tjekke de seneste nøgletal eller sende en elektronisk faktura afsted så nemt som ingenting - ligegyldigt om du sidder foran din computer på kontoret eller står med din telefon på en byggeplads eller i lufthavnen.

Med en cloud-baseret løsning får du altså en fleksibilitet, der giver dig og dine ansatte mere frihed i arbejdsdagen. Du får også et bedre samarbejde med din revisor eller bogholder om din bogføring, da I vil kunne tilgå og arbejde med de samme opdaterede tal uafhængigt af hinanden. En anden fordel ved at opbevare sit regnskab i skyen er, at du undgår at bruge tid og energi på softwareopdateringer - med en cloud-baseret løsning bliver dit regnskabsprogram eller ERP-system opdateret løbende og helt automatisk, så du aldrig skal bekymre dig om hvorvidt du nu også har husket at opgradere til den seneste version eller hentet den nyeste sikkerhedsopdatering.

Endelig er datasikkerhed også et godt argument for hvorfor det kan være en god idé at have sit regnskab i skyen. Dine data er nemlig mere sikre her end hvis de er opbevaret lokalt (“on-premise”) på hardware og servere, der er mere sårbare over for fysiske uheld, såsom nedbrud, brand og vandskade.

 

Visma har over 20 års erfaring med regnskab

Visma har mere end 20 års erfaring med regnskab

Siden 1996 har vi i Visma arbejdet på at levere de bedste regnskabs- og ERP systemer til virksomheder i hele Europa. I dag er vi Nordeuropas største softwarevirksomhed og hjælper mere end 200.000 danske virksomheder med deres regnskab gennem programmer som Dinero, e-conomic, Visma Business og Visma.net. Vi arbejder konstant på at udvikle og optimere vores regnskabs- og ERP-løsninger og lægger mange ressourcer i altid at være på forkant med den seneste udvikling inden for blandt andet AI og machine learning. Vi har en ambition om at levere løsninger, der optimerer arbejdsgange og afsøger hele tiden nye muligheder for at arbejde smartere - blandt andet ved at skabe en bedre forbindelse mellem regnskab og bank.

Læs mere om Visma i Danmark

 

Læs mere om regnskab på Visma-bloggen

Hvordan får nutidens controller tid til at agere business partner?

i Business Analytics

En traditionel controller forbindes ofte med én, der har styr på virksomhedens økonomi, budgetter og regnskaber. Et vigtigt fokus som nutidens controller naturligvis også skal være en haj til. I dag forventes det dog, at nutidens controller også kan agere business partner for organisationen gennem økonomisk rådgivning om fremtiden på baggrund af fakta. Dette ekstra fokusområder kræver, at der frigøres tid - blandt andet fra de manuelle og bearbejdende dataprocesser, som et BI-værktøj kan medvirke til.