Gå til hovedsiden

Mit første Management Trainee-projekt

Hvordan ser de første måneder ud i Visma? Får vi egentlig lov til at lave noget, der gør en forskel? Christian Harder, vores danske management trainee, blev bedt om at dele sine erfaringer om sit første projekt.

Christian Harder, Management Trainee

Hvad handlede dit projekt om?

Mit første projekt var i Visma Academy. De er ansvarlige for de kurser, der er lavet til at uddanne nye og nuværende brugere i at bruge software lavet af Visma Software AS. De tilbyder også kurser om lovgivningsmæssige ændringer i Norge.
Mit job var at udvikle en strategi for, hvordan Visma Academy skulle designe og lave deres digitale kurser i fremtiden, samt hvordan kurserne skulle tilbydes. I overensstemmelse med dem, skulle jeg undersøge, om Visma Academy ville være i stand til at øge deres indtægter fra deres kursustilbud. (Psst, læs om alle trainee-projekterne her)

Hvad var dit vigtigste resultat i dette projekt? (projekt-wise)

Mit vigtigste resultat var naturligvis en potentiel strategi fremadrettet for Visma Academy. Strategien var baseret på flere dele, såsom en markedsanalyse af det samlede marked og konkurrenterne, men også interviews med interne interessenter og flere virksomheder, der ejes af Visma i forskellige lande. En anden vigtig del var en stor kundeundersøgelse for at kortlægge præferencerne for online og fysiske kurser.

Hvad er dine vigtigste ‘takeaways’ fra dette projekt? (erfaring-wise)

Når du arbejder intenst med et projekt, der giver dig (meget) store mængder information og data, vil du ofte gerne præsentere det hele. Især når projektet kan have indflydelse på flere interessenter. Jeg har bestemt forbedret mine evner i at ‘skære ind til benet’ og kun præsentere det, der er nødvendigt for at forstå et problem eller en løsning.

Hvis du skulle gøre det igen, hvad ville du gøre anderledes?

På grund af min tekniske baggrund har jeg en tendens til at dykke dybt ned i dataene og måske bruge lidt for meget tid på mindre tekniske forhold. Ofte kan jeg blive revet med og begynde at undersøge nye interessante aspekter, der kan opstå under et projekt. Hvis jeg skulle gøre noget anderledes, ville jeg fokusere mere på de mest kritiske dele af projektet og bare få et generelt overblik over de mindre kritiske områder.

Hvordan påvirkede det dig at arbejde i et andet land?

Jeg blev faktisk overrasket over, hvor let det var at tilpasse sig arbejdsmiljøet i Oslo. Alle var meget imødekommende og støttende i at hjælpe med projektet, især holdet i Visma Academy. En anden god bonus var, at der var vafler hver torsdag og kage hver fredag ​​- Hvordan kunne Oslo ikke være et godt sted at arbejde?

Hvad sker der i dit næste projekt?

Mit næste projekt er i Stockholm med Visma Finance AB, hvor jeg skal se på introduktionen af ​​finansielle tjenester på det danske marked.

Kejsi Gjordeni, Jakob Hedström og Christian Harder turisterne den foran operahuset i Oslo.

Mest læste

  • Visma trækker i trøjen for en god sag

    I dag er det 1. marts og dermed også forårets første dag i kalenderen. Det har dog ikke været det, der har været det store samtaleemne i Visma House i Carlsberg Byen i dag men i stedet har vi markeret #fodboldtrøjefredag med farverige fodboldtrøjer, konkurrencer og stadionplatte for at støtte om Børnecancerfondens årlige indsamlingsdag.

  • Ret til provision under ferien?

    Får din medarbejder provision, skal du være opmærksom på, at vedkommende har ret til at blive kompenseret for den mistede provision under ferien. Men hvordan skal løn under ferie beregnes, når medarbejderne også får udbetalt provision? Er du nysgerrig, så læs mere her.

  • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

    Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.