Gå til hovedsiden

Mød en graduate

Kim Ida Schild kommer fra Tyskland, har kun boet i Danmark i få år og er en del af vores 2020 graduate hold. På kun 2 år har hun lært sig selv dansk, for som hun siger:

Kim Ida Schild kommer fra Tyskland, har kun boet i Danmark i få år og er en del af vores 2020 graduate hold. På kun 2 år har hun lært sig selv dansk, for som hun siger:

 “Når man er sammen med danske studerende, kolleger og har en dansk kæreste, går det stærkt med at lære sproget, og så langt er tysk og dansk jo ikke fra hinanden”

Kim har læst sin bachelor i erhvervsøkonomi i Tyskland, men efter hun i et stykke tid arbejdede sammen med IT ingeniører, fandt hun ud af IT faktisk er rigtig spændende. At udvikle noget, der kan gøre en forskel i andres menneskers liv og for samfundet, var en stor motivation for Kim for at bevæge sig ad IT-vejen. 

Kim fandt hurtigt frem til at IT – Universitet var det rigtige sted at læse sin Master i Software Development. Til en Job Fair på IT – Universitet, faldt hun over Visma. Kim startede først som studentermedhjælper i Visma og blev sidenhen en del af graduateprogrammet, som hun begyndte på i september 2020.  

Løsningsorienteret og positivt miljø 

Når man starter som graduate i en stor IT-virksomhed, følger der både ansvar og mange professionelle udfordringer med. Kim har fundet meget sparring og støtte i hendes gode kollegaer: 

“Når der opstår et problem, så er der ingen der spørger, hvem der er skyld i problemet. Der bliver i stedet fokuseret på løsningen, og hvordan du kan løse det,” fortæller Kim

Lige præcis denne tilgang til arbejdet er Kim specielt glad for. Det betyder nemlig rigtig meget, at man har kolleger med en positiv tilgang til både store og små problemer.

Fokus på anvendelighed og brugerens oplevelser 

Den daglige motivationen for Kim er den forskel hun gør slutbrugerne og glæden ved at opleve, at den løsning, man leverer, har betydning for nogen: 

“Der er ikke langt fra udvikling af en løsning til den når slutbrugerne. I en udviklingsproces af en løsning til en kunde er der mange brugertest, hvor vi lytter til brugerne og optimerer løsningen efter deres behov. Det er rigtig spændende at se og tale med de mennesker, der bruger løsningen,“ fortæller Kim. 

Det svært for hende at skjule begejstringen over de projekter, hun er en del af: 

“Jeg er ret stolt over mange af mine projekter og de løsninger jeg arbejder på sammen med mine kolleger. Bare dét, at mit arbejde gør en forskel for nogle mennesker betyder rigtig meget”

En god balance er key 

Selvom Corona har haft sin indflydelse på muligheden for sociale arrangementer med hele graduateholdet, har alle graduates alligevel formået at få et godt sammenhold på de workshops og de få sociale arrangementer, de har været til sammen. 

“Corona har tvunget mig til at tænke ud af boksen. Man skal finde på nye måder at være social på og nye hobbyer man kan bruge tid på. Jeg har bl.a. kastet mig over et nyt surdejs-projekt,” fortæller Kim 

Vi spurgte Kim, hvad hun ville give af gode råd til fremtidige ansøgere, som gerne vil være en del af en IT-virksomhed, der leverer løsninger, der gør en forskel. 

“Du skal bare kaste dig ud i det og gå målrettet efter det. Gør det klart, hvad du har af kompetencer og hvad der motiverer dig, samt hvad du gerne vil arbejde med. Der er nemlig rigtig mange muligheder i Visma,” understreger Kim. 

Mest læste

  • Det betyder den nye revisorlov for din virksomhed

    Uafhængighed og uvildighed. Det er formålet med de kommende ændringer til revisorloven, der træder i kraft senest 17. juni 2016. Læs med her, hvis du vil vide, hvordan loven får indflydelse på din virksomhed.

  • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

    Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.