Gå til hovedsiden

Momsregler og koder i Visma SummaSummarum

S25 – K25 – E25 – Y25. Kan du genkende forkortelserne? De fire momskoder rækker langt – men i nogle tilfælde er der brug for ekstra momskoder.

S25 – K25 – E25 – Y25. Kan du genkende forkortelserne? Det er momskoderne, som er sat op i Visma SummaSummarum, hvis du starter et nyt regnskab med udgangspunkt i standardopsætningen. De fire momskoder rækker langt – mange virksomheder får aldrig brug for flere. Men i nogle tilfælde er der brug for ekstra momskoder.

Den såkaldte restaurationsmoms, som er den del af momsen, vi må afløfte i forbindelse med besøg på restauranter, udgør 25% af momsen. Og siden 1. januar 2014 har det været tilladt at afløfte 75% af momsen på udgifter til hotelovernatninger i det omfang der er tale om strengt erhvervsmæssig brug. Dog ikke af mad i forbindelse med opholdet – hvilket stiller nogle krav til hotellernes fakturaer, for de to skal kunne adskilles.

Hvis du ind imellem har restaurantbesøg eller hotelovernatninger som udgift i virksomheden, skal du derfor lave en momskode og knytte den til en konto, som kan bruges til bogføringen af disse typer bilag. De særlige momskoder er lette at lave i Visma SummaSummarum, men du skal være opmærksom på, at det procenttal, der skal bruges, skal omregnes, fordi SummaSummarums klassekladde beregner momsen ud fra det samlede indtastede beløb.

Hvordan opretter jeg nye momskoder?

Få en trin-for-trin beskrivelse af, hvordan du opretter nye momskoder i Visma SummaSummarum her >>

Bogføring med Visma SummaSummarum

Vidste du at Visma i samarbejde med Regnskabsskolen tilbyder kurser i blandt andet Moms? Læs mere om dine muligheder. 

Vil du vide mere om Visma og Regnskab?

Vismas regnskabsløsninger hjælper mere end 160000 kunder med deres regnskab. Læs mere om, hvordan vi også kan hjælpe med jeres regnskab.

Mest læste

  • Det betyder den nye revisorlov for din virksomhed

    Uafhængighed og uvildighed. Det er formålet med de kommende ændringer til revisorloven, der træder i kraft senest 17. juni 2016. Læs med her, hvis du vil vide, hvordan loven får indflydelse på din virksomhed.

  • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

    Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.