Gå til hovedsiden

Momsregler og koder i Visma SummaSummarum

S25 – K25 – E25 – Y25. Kan du genkende forkortelserne? De fire momskoder rækker langt – men i nogle tilfælde er der brug for ekstra momskoder.

S25 – K25 – E25 – Y25. Kan du genkende forkortelserne? Det er momskoderne, som er sat op i Visma SummaSummarum, hvis du starter et nyt regnskab med udgangspunkt i standardopsætningen. De fire momskoder rækker langt – mange virksomheder får aldrig brug for flere. Men i nogle tilfælde er der brug for ekstra momskoder.

Den såkaldte restaurationsmoms, som er den del af momsen, vi må afløfte i forbindelse med besøg på restauranter, udgør 25% af momsen. Og siden 1. januar 2014 har det været tilladt at afløfte 75% af momsen på udgifter til hotelovernatninger i det omfang der er tale om strengt erhvervsmæssig brug. Dog ikke af mad i forbindelse med opholdet – hvilket stiller nogle krav til hotellernes fakturaer, for de to skal kunne adskilles.

Hvis du ind imellem har restaurantbesøg eller hotelovernatninger som udgift i virksomheden, skal du derfor lave en momskode og knytte den til en konto, som kan bruges til bogføringen af disse typer bilag. De særlige momskoder er lette at lave i Visma SummaSummarum, men du skal være opmærksom på, at det procenttal, der skal bruges, skal omregnes, fordi SummaSummarums klassekladde beregner momsen ud fra det samlede indtastede beløb.

Hvordan opretter jeg nye momskoder?

Få en trin-for-trin beskrivelse af, hvordan du opretter nye momskoder i Visma SummaSummarum her >>

Bogføring med Visma SummaSummarum

Vidste du at Visma i samarbejde med Regnskabsskolen tilbyder kurser i blandt andet Moms? Læs mere om dine muligheder. 

Vil du vide mere om Visma og Regnskab?

Vismas regnskabsløsninger hjælper mere end 160000 kunder med deres regnskab. Læs mere om, hvordan vi også kan hjælpe med jeres regnskab.

Mest læste

  • Visma trækker i trøjen for en god sag

    I dag er det 1. marts og dermed også forårets første dag i kalenderen. Det har dog ikke været det, der har været det store samtaleemne i Visma House i Carlsberg Byen i dag men i stedet har vi markeret #fodboldtrøjefredag med farverige fodboldtrøjer, konkurrencer og stadionplatte for at støtte om Børnecancerfondens årlige indsamlingsdag.

  • Ret til provision under ferien?

    Får din medarbejder provision, skal du være opmærksom på, at vedkommende har ret til at blive kompenseret for den mistede provision under ferien. Men hvordan skal løn under ferie beregnes, når medarbejderne også får udbetalt provision? Er du nysgerrig, så læs mere her.

  • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

    Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.