Gå til hovedsiden

Mød vores kollega Katrine Pedersen

Den 4. oktober holder Naturvidenskabernes Hus Science Day i hele landet – og vi er naturligvis med! Vi inviterer 100 folkeskoleelever ind til vores kontorer i både Carlsberg Byen og Aarhus, hvor de kan prøve kræfter med programmering og kodning og møde rollemodeller fra de forskellige Visma-selskaber.

På en af de workshops, vi afholder på Science Day 2023, skal eleverne idéudvikle og designe en app. Workshoppen ledes af Director of Insights & Experience i e-conomic, Katrine Pedersen. Til dagligt arbejder hun og medarbejderne i hendes afdeling med at forbedre kundernes brugeroplevelse, også kaldet UX (User Experience), og Katrine har været med til at bygge teamet op fra bunden:

“Da jeg startede hos e-conomic, var vi kun to UX-designere. I dag har vi et helt team med 12 personer. Jeg er stolt af at have bidraget til at opbygge UX-teamet, modne UX-praksis hos e-conomic og konstant forbedre brugeroplevelsen for vores kunder.”

Selvom Katrine ikke kommer fra en akademisk familie, fandt hun ret tidligt ud af, at det var den vej, hun gerne ville gå: “Efter at have afsluttet gymnasiet tog jeg et sabbatår, arbejdede på en fabrik, rejste lidt og forsøgte at finde ud af mit næste skridt. Selvom ingen i min familie havde gået på universitetet, havde jeg en fornemmelse af, at det måske var det rigtige for mig. Jeg udforskede forskellige universitetsprogrammer og søgte en blanding af kreativitet, samarbejde og IT.”

Dog skulle hun både en tur forbi startup-verdenen og banksektoren, før hun landede hos Visma: “Jeg følte, at jeg skulle tilbage til UX igen efter at have været væk fra området. Gennem mit netværk opdagede jeg e-conomic, hvilket var et rigtig godt match. Hos Visma generelt er der en fremragende atmosfære, muligheder for personlig udvikling, ambitiøse mål og dygtige kollegaer,” fortæller hun og fortsætter:

“Mine dage varierer meget, men de begynder normalt med en hurtig check-in, en morgenhilsen til kollegerne, en kop kaffe og et kig på min tidsplan. De fleste dage involverer møder, der spænder fra diskussioner om medarbejdere, produktstrategi, workshops, konceptudvikling og meget mere. Jeg fokuserer også på at forbedre datakvaliteten, definere medarbejderes udviklingsveje og facilitere workshops. Det vigtigste er at støtte og guide mit team i deres arbejde.”

Da vi spørger ind til, hvilket råd Katrine ønsker at give videre til unge aspiranter, som drømmer om at arbejde i tech, kommer svaret klokkeklart; “Vær tro mod dig selv! I mine tidlige år brugte jeg det meste af min fritid på at læse bøger og spille computerspil, hvilket ikke var særligt populært. På det tidspunkt var gaming ikke så udbredt, og mange fandt det underligt. Jeg holdt fast i mine interesser og udforskede ting, jeg fandt spændende, selvom det ikke gjorde mig populær. Jeg er glad for, at jeg forblev tro mod mig selv!”

Mest læste

  • Visma trækker i trøjen for en god sag

    I dag er det 1. marts og dermed også forårets første dag i kalenderen. Det har dog ikke været det, der har været det store samtaleemne i Visma House i Carlsberg Byen i dag men i stedet har vi markeret #fodboldtrøjefredag med farverige fodboldtrøjer, konkurrencer og stadionplatte for at støtte om Børnecancerfondens årlige indsamlingsdag.

  • Ret til provision under ferien?

    Får din medarbejder provision, skal du være opmærksom på, at vedkommende har ret til at blive kompenseret for den mistede provision under ferien. Men hvordan skal løn under ferie beregnes, når medarbejderne også får udbetalt provision? Er du nysgerrig, så læs mere her.

  • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

    Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.