Gå til hovedsiden

Fra kode til kontekst: Mød Tore Lundgren, Tech Lead i Visma XFlow

Tore Lundgren arbejder som Tech Lead i XFlow, der er et af Vismas produkter målrettet offentlige organisationer. XFlow hører til selskabet Visma Local Government, som også står bag andre produkter til det offentlige Danmark, som fx EduAdm, FirstAgenda og LetDialog.

Alle produkterne har et dedikeret hold af erfarne medarbejdere, herunder Tore, der knokler hver dag for at gøre livet lettere for medarbejdere i det offentlige ved at digitalisere nogle af de mange tunge processer, der kan være – fx i forhold til mødeafholdelse, elevadministration og kommunikation med borgere. 

Fra det store fælleskontor i Aarhus, hvor Vismas andre selskaber målrettet den offentlige sektor også har hjemme, har Tore til daglig ansvaret for XFlows udviklere og supportere. Og så har han også berøring med udvikling, arkitektur, sikkerhed, compliance, drift, ledelse og strategi. 

“Jeg har altid vidst, jeg skulle have en naturvidenskabelig uddannelse”

Tore Lundgren

“Mine dage er meget varierende. Der går ofte en del tid med møder, både interne samt med partnere og kunder. Derudover står den på sparring med vores produktteams, arbejde med ledelse og strategi og opfølgning på diverse tiltag, vi har gang,” fortæller Tore.

Teknologisk ekspertise møder forretningsmæssig indsigt

Tores vej til tech-branchen startede med en kandidat i IT-produktudvikling fra Aarhus Universitet; 

“Min vej ind i branchen har været relativt traditionel. Mens jeg studerede, arbejdede jeg ved siden af som studenterudvikler hos IT-Minds. Da jeg blev færdiguddannet, startede jeg som udviklingskonsulent hos softwarevirksomheden Ditmer i 2014, hvor jeg arbejdede indtil Ditmer blev opkøbt af Visma i 2020.”

Selvom Tores studiejob var i softwareudvikling, har han sidenhen rykket sin karriere i en mere forretningspræget retning.

“Jeg har altid vidst at jeg skulle have en naturvidenskabelig uddannelse, men det jeg endte med at falde for med valget af IT-produktudvikling var, at det kombinerede en dyb teknisk forståelse med et bredere perspektiv inden for forretningsforståelse, produktudvikling og UX/design,” fortæller han og fortsætter:

“Interessen for at forstå det brede perspektiv har fulgt mig igennem alle årene og er nok også den primære årsag til, at jeg har bevæget mig væk fra at være softwareudvikler til at arbejde med ledelse, strategi, forretningsudvikling og salg – men alt sammen med en forankring i en teknisk kontekst.”  

“For at lykkes, kræver det, at man har en nysgerrighed og respekt for den kontekst, man indgår i, uanset hvilken jobfunktion man har”

Tore Lundgren

Tores bedste råd: kig op fra koden

Gennem Tores karriere har han bl.a. arbejdet på elevsystemet EduAdm., som ikke var en dans på roser hele vejen igennem, men alligevel endte med at blive et projekt, han den dag i dag er stolt af at have været med til at gennemføre; 

“Igennem tiden blev det flere gange erklæret dødt af ledelsen, men vi var en lille gruppe medarbejdere, som syntes, at vi havde et godt produkt, som løste et meget relevant problem for kommunerne, så vi drev det videre. I dag har vi over 70 kommuner på systemet.”

For Tore er en af hovedingredienserne til at lykkes med projekter i tech-branchen, at man forstår helheden. Da vi spørger, hvilket råd han vil give til unge tech-aspiranter, svarer han:

“Kig op fra koden! Det at lave og lykkes med IT i dag kræver enormt mange fagligheder – software, UX, drift, support, salg, marketing, sikkerhed og meget mere. Det betyder ikke, at den enkelte medarbejder skal rumme alle fagligheder, men for at lykkes godt, kræver det, at man har en nysgerrighed og respekt for den kontekst, man indgår i, uanset hvilken jobfunktion man har.”

Mest læste

  • Visma trækker i trøjen for en god sag

    I dag er det 1. marts og dermed også forårets første dag i kalenderen. Det har dog ikke været det, der har været det store samtaleemne i Visma House i Carlsberg Byen i dag men i stedet har vi markeret #fodboldtrøjefredag med farverige fodboldtrøjer, konkurrencer og stadionplatte for at støtte om Børnecancerfondens årlige indsamlingsdag.

  • Ret til provision under ferien?

    Får din medarbejder provision, skal du være opmærksom på, at vedkommende har ret til at blive kompenseret for den mistede provision under ferien. Men hvordan skal løn under ferie beregnes, når medarbejderne også får udbetalt provision? Er du nysgerrig, så læs mere her.

  • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

    Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.