Gå til hovedsiden

Mød vores kollega Tore Lundgren

Den 4. oktober holder Naturvidenskabernes Hus Science Day i hele landet – og vi er naturligvis med! Vi inviterer 100 folkeskoleelever ind til vores kontorer i både Carlsberg Byen og Aarhus, hvor de kan prøve kræfter med programmering og kodning og møde rollemodeller fra de forskellige Visma-selskaber.

På kontoret i Aarhus kommer eleverne blandt andet til at møde Tore, som er Tech Lead for Visma XFlow. Han har til dagligt ansvaret for selskabets udviklere og supportere, og så har han også berøring med udvikling, arkitektur, sikkerhed, compliance, drift, ledelse og strategi. 

“Mine dage er meget varierende. Der går ofte en del tid med møder, både interne samt med partnere og kunder. Derudover står den på sparring med vores produktteams, arbejde med ledelse og strategi og opfølgning på diverse tiltag vi har gang,” fortæller Tore.

Tores vej til tech-branchen startede med en kandidat i IT-produktudvikling fra Aarhus Universitet; “Min vej ind i branchen har været relativt traditionel. Mens jeg studerede, arbejdede jeg ved siden af som studenterudvikler hos IT-Minds. Da jeg blev færdiguddannet, startede jeg som udviklingskonsulent hos softwarevirksomheden Ditmer 2014, hvor jeg arbejdede indtil Ditmer blev opkøbt af Visma i 2020.”

Selvom Tores studiejob var i softwareudvikling, har han sidenhen rykket sin karriere i en mere forretningspræget retning.

“Jeg har altid vidst at jeg skulle have en naturvidenskabelig uddannelse, men det jeg endte med at falde for, med valget af IT-produktudvikling var, at det kombinerede en dyb teknisk forståelse med et bredere perspektiv inden for forretningsforståelse, produktudvikling og UX/design,” fortæller han og fortsætter:

“Interessen for at forstå det brede perspektiv har fulgt mig igennem alle årene og er nok også den primære årsag til, at jeg har bevæget mig væk fra at være softwareudvikler til at arbejde med ledelse, strategi, forretningsudvikling og salg – men alt sammen med en forankring i en teknisk kontekst.”  

Gennem Tores karriere har han bl.a. arbejdet på elevsystemet EduAdm., som ikke var en dans på roser hele vejen igennem, men alligevel endte med at blive et projekt, han den dag i dag er stolt af at have været med til at gennemføre; 

“Igennem tiden blev det flere gange erklæret dødt af ledelsen, men vi var en lille gruppe medarbejdere, som syntes, at vi havde et godt produkt, som løste et meget relevant problem for kommunerne, så vi drev det videre. I dag har vi over 70 kommuner på systemet.”

For Tore er en af hovedingredienserne til at lykkes med projekter i tech-branchen, at man forstår helheden. Da vi spørger, hvilket råd han vil give til unge tech-aspiranter, svarer han:

“Kig op fra koden! Det at lave og lykkedes med IT i dag kræver enormt mange fagligheder – software, UX, drift, support, salg, marketing, sikkerhed og meget mere. Det betyder ikke, at den enkelte medarbejder skal rumme alle fagligheder, men for at lykkes godt, kræver det, at man har en nysgerrighed og respekt for den kontekst, man indgår i, uanset hvilken jobfunktion man har.”

Mest læste

  • Det betyder den nye revisorlov for din virksomhed

    Uafhængighed og uvildighed. Det er formålet med de kommende ændringer til revisorloven, der træder i kraft senest 17. juni 2016. Læs med her, hvis du vil vide, hvordan loven får indflydelse på din virksomhed.

  • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

    Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.