Gå til hovedsiden

Walk & Talk møder – derfor er de effektive

Walk & Talk møder øger kreativiteten og er mere effektive, det mener både Apple-grundlægger Steve Jobs, og en undersøgelse fra Standford University.

Walk & Talk møder

På kontoret hos Visma gør vi i stor grad brug af Walk & Talks, når vi afholder mindre møder, men også større virksomheder har opdaget fidussen ved dette mødeformat.

Apples grundlægger, Steve Jobs, var en stor fortaler for at have møder udendørs, og helst i form af en gåtur. Han flyttede tit sine møder fra mødelokalerne på kontoret ud i det fri, hvor mødet foregik gående. Det siges også at Facebooks grundlæggeren, Mark Zuckerberg foretrak at gennemføre jobsamtaler udendørs. Vi kommer i dette indlæg ind på, hvorfor disse teknologi-virksomheder foretrækker Walk & Talk møder, og hvorfor de skal blive ved med at gøre det.

Bevægelse øger kreativiteten

Sidste år gennemførte Standford University et studie, som viste at over 80 procent af de deltagende følte at de var mere kreative under de gående møder, end de var til de almindelige møder i indendørs mødelokaler. I gennemsnit blev deltagerne intet mindre end 60 % mere kreative.

Forfatteren Anna Iwarson har brugt Walk & Talk møder i flere år, og opsummerer fordelene på sin blog:

“Kroppen tænker bedre, når den er i bevægelse. Det er fordi at hjernens evne til at løse problemer fungerer bedre under bevægelse. Under en gåtur fjernes kroppens stress hormoner, og din krop går i en restitutions tilstand. Omkring 400 år før vores tidsregning, opfandt græske Diogenes fra Sinope ordsproget “Solvitur ambulando”, som har den betydning at “alt løser sig, når du går”. Denne teori er ganske enkel; Jo længere du går, jo mere får du gjort.”

Gående møder i fri natur giver et frisk pust, men det er ikke på alle arbejdspladser, at man kan forvente at ens kollegaer vil tage vintertøjet på for at gå en tur. Vi vil anbefale at fortælle dine kollegaer om fordelene, men hvis det ikke lykkes at overtale dem, kan en gående tur inde på kontoret også være et godt alternativ.

 5 gode råd til Walk & Talk møder

 1. Indkald til mødet i god tid, så det er muligt at klæde sig på efter vejrforholdene
 2. Beslut på forhånd, hvor mødet skal foregå, og hvor langt i skal gå
 3. Mødeformatet er bedst egnet til mindre grupper, så vær ikke mere end 3
 4. Vær klar på, hvad du vil have ud af mødet, da det er svært at tage noter undervejs
 5. Hvis du har behov for at tage noter, så brug eventuelt en app på mobilen

Ikke overbevist? Tag et kig på denne korte TED talk for flere grunde til, hvorfor du skal holde dine møder gående. Hvis du allerede praktiserer Walk & Talks, så del gerne dine erfaringer og andre tips i kommentarfeltet nedenfor.

Dette indlæg er oprindeligt skrevet på svensk af markedschef for Visma Software Sverige, Niclas Nässlander. Du kan læse hans indlæg “Effektivitetstips #2 – Promenadmöten” her 404

Mest læste

 • Det betyder den nye revisorlov for din virksomhed

  Uafhængighed og uvildighed. Det er formålet med de kommende ændringer til revisorloven, der træder i kraft senest 17. juni 2016. Læs med her, hvis du vil vide, hvordan loven får indflydelse på din virksomhed.

 • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

  Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.