Vi har elektronisk faktura til alle behov

Visma har elektronisk faktura både som standalone løsning og som en del af vores regnskabsprogrammer og erp-systemer. Lige meget hvad dit behov er, har vi en løsning for dig.

Hvad er elektronisk faktura?

Elektronisk faktura - eller e-faktura - er en faktura som sendes digitalt istedet for via mere traditionelle medier som fax eller brev. Både forsendelse og modtagelse sker ved at bruge et unikt nummer - som f.eks. GLN eller CVR-nummer. Det er derfor sikkert både at modtage og afsende en elektronisk faktura. Efterhånden er e-faktura så udbredt i Danmark at de fleste virksomheder bruger det - blandt andet er alle offentlige institutioner på elektronisk faktura siden 2006. Hos Visma har vi både elektronisk faktura som standalone løsning og som en del af både regnskabsprogrammer og erp-systemer.

Hvorfor skal jeg bruge elektronisk faktura?

Ved at bruge elektronisk faktura sparer du tid og ressourcer, får bedre overblik og ikke mindst mulighed for at tjene penge hurtigere. Du sparer tid og ressourcer, da du skærer en masse unødvendige trin væk, som du ellers ville bruge tid på ved en traditionel faktura. F.eks. skal du ikke længere bruge penge på papir. Du får bedre overblik, da dine fakturaer automatisk bliver gemt og kategoriseret for dig online. Og ikke mindst får du muligheden for at tjene penge hurtigere, da det er lige så hurtigt for dig at sende din e-faktura som det er for dine kunder at betale dem.

 

Standalone, regnskabsprogram eller
erp-system?

Hvilken type program du skal vælge til at sende dine elektroniske faktura afhænger helt af dit behov samt størrelsen af din virksomhed. Hvis du udelukkende ønsker at sende - og ellers klarer resten af dit regnskab selv - er en standalone løsning ideel. Hvis du derimod ønsker dig et mere komplet program, som også tager sig af dit regnskab, skal du enten vælge et regnskabsprogram eller et erp-system. Og selvom det er svært at generalisere, vil et regnskabsprogram være det bedste valg for de fleste små til mellemstore virksomheder i mens et erp-system er som skabt til store virksomheder med mange tilpasningskrav.

Vil du sende din første e-faktura med det samme?

Vil du i gang med elektronisk faktura med det samme uden at skulle tage stilling til, om du også ønsker funktionerne der følger med i et regnskabsprogram eller erp-system? Så kan du sende din første faktura med Sproom. Det tager kun få minutter og det eneste du skal gøre, er at klikke på nedenstående link og indsætte informationer på modtager, afsender, varerne du sælger.

Send din første elektroniske faktura med Sproom

Visma har over 20 års erfaring med regnskab

Visma er nordens største softwarevirksomhed

Siden 1996 har vi i Visma arbejdet på at levere de bedste regnskabs- og ERP systemer til virksomheder i hele Europa. I dag er vi Nordeuropas største softwarevirksomhed og hjælper mere end 200.000 danske virksomheder med deres regnskab gennem programmer som Dinero, e-conomic, Visma Business og Visma.net.

Læs mere om Visma i Danmark

 

Læs mere om elektronisk faktura og regnskab på Visma bloggen

Hvordan får nutidens controller tid til at agere business partner?

i Business Analytics

En traditionel controller forbindes ofte med én, der har styr på virksomhedens økonomi, budgetter og regnskaber. Et vigtigt fokus som nutidens controller naturligvis også skal være en haj til. I dag forventes det dog, at nutidens controller også kan agere business partner for organisationen gennem økonomisk rådgivning om fremtiden på baggrund af fakta. Dette ekstra fokusområder kræver, at der frigøres tid - blandt andet fra de manuelle og bearbejdende dataprocesser, som et BI-værktøj kan medvirke til.