Gå til hovedsiden

Den første tid som Management Graduate i Visma

Læs om vores Management Graduate Mads Gadgaards første tid som en del af Vismas internationale graduate-program.

Vi har spurgt vores Management Graduate Mads Gadgaard om at begynde som Management Graduate i Visma og arbejdet med det første projekt, hvor han boede i Oslo.

Hvordan er de første måneder i Visma? 

Den første tid har først og fremmest været spændende. Det gælder i forhold til de arbejdsopgaver man bliver stillet, men bestemt også fordi man møder en masse dygtige og interessante kollegaer. Når man starter en gruppe Management Trainees samtidig i Oslo, så bringer det selvfølgelig også adskillige sjove oplevelser med sig 😄 

Det er klart, at der er en masse nye indtryk, som måske også kan være lidt overvældende. Heldigvis bliver man mødt af en kultur, hvor folk er utrolig flinke og villige til at hjælpe dig på rette vej. 

Hvad handlede dit projekt om?

Mit første projekt var sammen med virksomheden Rackbeat. Rackbeat er et af de nyere danske medlemmer af Visma-familien, men de har et vildt cool produkt, som de gerne vil udbrede til andre nordiske markeder.

Mit job var derfor at hjælpe dem med en go-to-market strategi for de nordiske lande; Norge, Sverige og Finland. 

(Psst, du kan læse om flere af de andre projekter lige her

Hvad var dit vigtigste resultat i dette projekt?

I løbet af projektet formåede vi ikke kun at danne os et overblik over de forskellige markeder og potentialet, vi opnåede også en dybdegående forståelse af kundernes behov for lagerstyring, samt hvordan de adskiller sig på tværs af forskellige segmenter. Det kan forhåbentlig være med til at målrette Rackbeats kommunikation og forbedre mulighederne for at ramme de rigtige kundesegmenter.

Hvad er de vigtigste erfaringer, som du tager med dig fra dette projekt?

Når man arbejder på en spændende opgave, så vil man selvfølgelig gerne have det hele med og præsentere så meget som muligt. I den situation kan opgaven let stikke af i alle mulige retninger. Jeg tager uden tvivl med mig, hvor vigtigt det er at holde et skarpt scope, så man holder fokus på de vigtigste elementer.

Hvis du skulle gøre det igen, hvad ville du gøre anderledes?

Mens jeg hovedsageligt sad i Norge, så holder Rackbeat primært til i Danmark. Det betød en del remote arbejde. Set i retrospektiv ville jeg nok have foretrukket at være mere fysisk tilstede med Rackbeat. Det ville med al sandsynlighed også have gjort det lettere at lave et skarpt scope af projektet fra start. 

Hvordan påvirkede det dig at arbejde i et andet land?

Jeg havde faktisk forholdvist let ved at tilpasse mig. Man får hurtigt en masse gode kollegaer, som gør hverdagen til en fornøjelse. Naturligvis kan man savne sine venner og familie, men det opvejes af andre spændende oplevelser. Samtidig giver det også et indblik i, hvordan man arbejder i et andet land. 

På kontoret i Oslo finder man i øvrigt et helt genialt koncept kaldet Waffle Thursdays. Og generelt er Oslo en skøn by, som helt klart er værd at opleve.

Hvad sker der i dit nuværende projekt?

Mit nuværende projekt er sammen med Visma Dataløn & Proløn. Her arbejder jeg – sammen med deres Business Development afdeling – på at forbedre og strukturere deres monitorering af eksterne forhold. Forhåbentlig kan dette give dem muligheden for at blive endnu bedre til at identificere, vurdere og eksekvere på fremtidige muligheder.

Mest læste

  • Visma trækker i trøjen for en god sag

    I dag er det 1. marts og dermed også forårets første dag i kalenderen. Det har dog ikke været det, der har været det store samtaleemne i Visma House i Carlsberg Byen i dag men i stedet har vi markeret #fodboldtrøjefredag med farverige fodboldtrøjer, konkurrencer og stadionplatte for at støtte om Børnecancerfondens årlige indsamlingsdag.

  • Ret til provision under ferien?

    Får din medarbejder provision, skal du være opmærksom på, at vedkommende har ret til at blive kompenseret for den mistede provision under ferien. Men hvordan skal løn under ferie beregnes, når medarbejderne også får udbetalt provision? Er du nysgerrig, så læs mere her.

  • Omvendt betalingspligt – hvordan er det nu?

    Fra d. 1 juli 2014 har nye regler været gældende for moms ved køb af mobiltelefoner, PC’er, tablets m.v. Vi gennemgår her hvad det betyder både for dig som køber og sælger af mobil- og IT-udstyr.