Gå til hovedsiden

Hvad er hybrid cloud?

Der findes fordele og ulemper ved både cloud og on-premise ERP-løsninger, derfor har flere virksomheder fundet frem til, at den bedste løsning er et kompromis kaldet hybrid.

ERP-systemer er i dag i en rivende udvikling, hvor vi ser at de traditionelle on-premise løsninger erstattes af mere moderne og tidssvarende cloud-løsninger. Springet fra on-premise til cloud kan imidlertid være stort og kræve enorme omvæltninger for virksomheden. For at lette vejen mod cloud kan en mellemvej altså være at foretrække. Netop denne mellemvej tilbyder hybrid cloud et svar på.

Hybridmodellen

Der er fordele og ulemper ved både cloud og on-premise modellen. Flere, både udbydere og brugere af it-løsninger, har derfor fundet ud af, at den bedste løsning kan være et kompromis kaldet hybrid. I denne hybridmodel kombineres cloud og on-premise, så en del af tjenesterne er on-premise og andre er i skyen (cloud). Et eksempel kan være, at man ønsker at have de tungeste forretningssystemer, for eksempel ERP-systemet, installeret på sin egen server. Siddeløbende kan det være en mulighed at have cloud-baserede løsninger, som gør det muligt eksempelvis at registrere rejseafregninger på nettet eller timer på mobilen.

Ved denne kombination kan du udnytte fordelene ved både cloud og on-premise, og dermed også minimere ulemperne. Med tiden kan man flytte stadig flere dele af forretningsprocesserne ud i skyen, så virksomhederne i deres eget tempo kan lære at udnytte fordelene ved cloud. Det er fordele som både gør medarbejderne mere produktive, muliggør brugerinvolvering på et helt andet niveau og hvad der før var ekspertopgaver, kan nu integreres og lægges ud til de enkelte medarbejdere.

Visma gør dig klar til fremtiden

I Visma har vi adopteret tanken omkring hybrid cloud, derfor har vi under navnet Visma Business Hybrid udviklet en løsning, hvor vores eksisterende Visma Business ERP-løsning er kombineret med cloud-baserede tillægsmoduler. Du kan være mere om Visma Business Hybrid her>>

Vi ved at en ændring af et eksisterende ERP-setup kan være både uoverskuelig og bekostelig. Derfor har vi designet en cloud-strategi til små og mellemstore virksomheder, der ønsker at fremtidssikre deres ERP-system og ønsker at åbne op for mere self-service og herigennem spare ressourcer. Du kan læse om denne strategi i vores indlæg <<Fremtidens cloud ERP-strategi for små- og mellemstore virksomheder>>.

Mest læste