Blog

Mød Nanna Florang, Marketing Tech Consultant i Visma DataLøn og ProLøn

Mød Nanna Florang, en gaming-glad Marketing Tech Consultant hos Visma DataLøn og ProLøn. Med en baggrund i humanistisk informatik og en utrolig begejstring for teknologi bidrager Nanna til virksomhedens ambitioner med sin forståelse for at forene teknologiske systemer med menneskelig interaktion.

I det her job kan jeg virkelig specialisere mig i det, jeg synes er spændende. Det giver mig mulighed for at få et større kendskab til komplekse systemer, fordi der er plads til fordybelse og læring…

Siden august 2023 har hun brugt sin viden til at optimere Visma DataLøns hjemmeside og integrere et nyt marketing-system, der fremtidigt skal forbedre kundeoplevelsen og skabe et større potentiale for hendes egne og resten af marketing teamets opgaver og mål.

Smid ethvert system efter mig

I sit arbejde hos Visma DataLøn og ProLøn kombinerer Nanna sin teknologiske indsigt med en dyb forståelse for menneskers behov. Hun beskriver sig selv som nysgerrig og ivrig efter at lære nye systemer at kende. Hun fortæller med et smil: “smid ethvert system efter mig, så skal jeg nok finde ud af, hvordan det virker. Jeg er slet ikke system-forskrækket. Hvis nogen kom og sagde, at “i morgen skal vi arbejde i et nyt system”, så tager jeg ja-hatten på og tænker bare, at “det her system kan lære mig noget nyt og gøre alle mulige spændende ting for os””.

Nanna fortsætter: “I det her job kan jeg virkelig specialisere mig i det, jeg synes er spændende,. Det giver mig mulighed for at få et større kendskab til komplekse systemer, fordi der er plads til fordybelse og læring. Samtidig er det rart at være en del af et dygtigt team, hvor vi ved, at vi løfter bedst i flok. Vi er meget forskellige, men det giver os en styrke, som får os fremad”.

Æblet falder ikke langt fra stammen…

Nannas fascination af teknologi stammer fra barndommen, præget af hendes fars egen begejstring for alt fra lydkvalitet og videoudstyr til computere. Denne tidlige eksponering til teknologi formede måske grundlaget for hendes uddannelsesvej og karriere.

Det tyder i hvert fald på, at æblet ikke falder langt fra Nannas egen stamme  Nanna indrømmer nemlig, at hun selv forsøger at præge sin søn i  samme retning og at gaming ikke er bandlyst hjemme hos dem – tværtimod er gaming en delt fascination mellem hende og sønnen Arthur. For tiden er det især spillet Baldurs Gate, der kan få Nannas gamer-hjerte til at banke. Nanna har selv spillet computer siden hun var barn og for hende ligger der også en vis restitution i at bevæge sig ind i den virtuelle verden.

Bindeleddet mellem systemer og mennesker

Da hun i sin tid søgte efter et nyt job, var hendes mål at finde en rolle, hvor hun kunne være bindeleddet mellem systemer og mennesker, og dette fandt hun i Visma DataLøn og ProLøn. En typisk arbejdsdag for Nanna begynder med at tjekke mails og deltage i statusmøder.

“Jeg forsøger at strukturere min dag mest muligt, og undgå multitasking for at kunne skabe de bedste resultater og for at min hjerne kan følge med. Jeg er totalt stræber og vil gerne gøre tingene så godt som muligt og sørge for at vores kunder bliver guidet gennem vores website og forstår de produkter og løsninger, som vi tilbyder inden for lønadministration, fortæller hun.

Jeg er ikke meget for, at beslutninger tages på synsninger –  de skal helst være databaseret

Hun ser teknologi som en afgørende og positiv faktor for udviklingen af vores samfund, og hendes faglige mål er at fortsætte med at udforske, hvordan digitale løsninger kan forbedre både brugeroplevelser og interaktioner mellem mennesker og systemer. I sit arbejde lægger Nanna stor vægt på konkrete data og fakta. Hun understreger dette med et muntert grin og deler sin overbevisning: “Jeg er ikke meget for, at beslutninger tages på  synsninger – de skal helst være databaseret”.

“Kom som du er”

Hun værdsætter virksomhedens fleksible arbejdskultur og det stærke fokus på teamwork og tværfagligt samarbejde. “Kom som du er” mantraet og ledelsens lydhørhed har ligeledes gjort et stærkt indtryk på hende. “Jeg er vild med fleksibiliteten og vores ekstra fridage, som skaber en større balance og frihed, når man har familie og et privatliv. Jeg kan også mærke, at ledelsen virkelig lytter, og jeg føler, at man kan stole på dem. De tager emner op, som medarbejdere måske er usikre på og kommunikerer åbent om det, så der skabes tryghed igen.

Nanna forsøger at bidrage positivt til arbejdspladsens kultur. Hun tager initiativ til sociale arrangementer og lægger vægt på empati og respekt i omgangen med kollegaer. Hun tror på, at en god arbejdskultur er afgørende for både personlig og professionel succes, og så har hun allerede lokket flere kollegaer til både klatring og spinning, som blot er nogle få ud af Nannas mange interesser.

Drag