Gå til hovedsiden

Mød vores kollega Du Nguyen

Den 4. oktober holder Naturvidenskabernes Hus Science Day i hele landet – og vi er naturligvis med! Vi inviterer 100 folkeskoleelever ind til vores kontorer i både Carlsberg Byen og Aarhus, hvor de kan prøve kræfter med programmering og kodning og møde rollemodeller fra de forskellige Visma-selskaber.

En af de rollemodeller, eleverne kan møde, er Du [Ju] fra Visma e-conomic. Til dagligt leder han et team, som er ansvarlige for cybersikkerhed og identitet. 

“Der er aldrig rigtig en typisk arbejdsdag for mig, men mit fokus handler altid om, hvordan vi som virksomhed kan forbedre vores sikkerhed – hvad end jeg direkte kan hjælpe med det eller indirekte gennem teamets arbejde.”

Du beskriver, at han har haft en traditionel vej ind i tech – men en utraditionel vej mod Visma og cybersikkerhed;

“Jeg er uddannet softwareingeniør på DTU og har derefter arbejdet i startups og så i Microsoft. På et tidspunkt mistede jeg motivationen for at arbejde i tech, så jeg tog ud og rejste verden rundt. Da jeg kom hjem, kom min motivation tilbage, og jeg fik job i Visma, hvor jeg skiftede fra at arbejde som softwareingeniør til at arbejde med cybersikkerhed. Når jeg ser tilbage, virker det som det helt naturlige valg, men på daværende tidspunkt brugte jeg mange søvnløse nætter på at tænke over, om det var det rette. Det har det heldigvis vist sig at være.” 

Ud over at være sikkerhedsansvarlig har Du også stået for eventet Live Hack, hvor 30 hackere fik to ugers fri adgang til at hacke e-conomics testsystemer og finde sikkerhedshuller. “Det var utroligt hårdt at planlægge det hele og efterfølgende håndtere de problemer, hackerne fandt, men i sidste ende forbedrede det vores sikkerhed, så det var virkelig givende, og det er et projekt, jeg er virkelig stolt af.”

“Et råd, jeg ville give mit yngre selv, er, at lære fundamentalerne i tech, men stadig være indstillet på konstant at lære nye ting – for det eneste, man kan være helt sikker på, er konstant forandring i faget. Men det er også dét, der gør det så spændende at arbejde med.” 

Mest læste